10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

03.08.2021
10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

Toată lumea este fericită atunci când vine vremea vacanței. Oamenii uită de stres, de problemele cotidiene și pentru o scurtă perioadă de timp vor să fie liberi, fără griji, iar cuvântul de ordine este… distracție. Ei bine, te poți simți bine atât în țară cât și în străinătate, însă redactorii shtiu.ro vă prezintă 10 motive pentru care merită să îți faci concediul pe meleaguri natale.

10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

Indiferent de anotimp, țara noastră este frumoasă și merită vizitată. Fie că te duci la Marea Neagră, la munte sau în Delta Dunării, întotdeauna vei avea ceva de vizitat și vei întâlni oameni cu povești de viață impresionate.

1. Oriunde vei merge în țară, vei petrece mai puțin timp pe drum până la destinația propusă. Cu toate că infrastructura în România este deficitară, distanță mai mică de parcurs până unde ai cazarea va face să petreci mai puțin timp pe drum.

2. Nu îți faci probleme de comunicare. În România, nu vei avea probleme la recepție, unde ești cazat, sau la restaurant, din pricina faptului că nu înțelegi limba.

3. Mâncarea românească este delicioasă. Toată lumea știe că preparatele tradiționale românești sunt foarte gustoase, indiferent de zona țării. Sarmalele cu mămăligă, miel la proțap sau celebrii mici vor satisface și cele mai pretențioase papile gustative.

4. Poți alege să mergi, fie la Marea Neagră fie la munte. România este una dintre puținele țări din lume care are și mare și munte. Așadar, pasionații de drumeții au de unde alege.

5. Lumea este primitoare. Românii sunt niște gazde primitoare, iar acest lucru a fost mereu confirmat de turiștii străini și nu numai.

6. Peisajele montane din România sunt printre cele mai frumoase din lume. Dacă alegi să mergi la munte, vei descoperi zone neatinse de civilizație, unde natura sălbatică s-a dezvoltat liberă, de-a lungul sutelor de ani.

7. Multe dintre bisericile din țara noastră sunt adevărate capodopere ale culturii românești și au fost înscrise în patrimoniul UNESCO. Toți turiștii care ajung în România vor să viziteze celebrele mănăstirii Putna, Cozia sau Voroneț etc. Tu ai această posibilitate oricând, fiindcă sunt la tine în țară.

8. Un concediu în țară este mai ieftin decât în străinătate. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Deși, pare greu de crezut este adevărat, fiindcă întotdeauna trebuie luat în calcul și cât te costă să ajungi la destinația dorită.

9. Poți să fii spontan. Un concediu în țară poate avea loc oricând, de pe o săptămână pe alta, dacă scapi de serviciu. Drept urmare, nu trebuie planificat intens, ci poți pleca fără să faci rezervare din timp.

10. Redescoperi frumusețile României. Mulți turiști din străinătate vin să se bucure de o vacanță la noi, fiindcă au ce vedea. Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, Castelul Bran, Castelul Peleș, cimitirul vesel de la Săpânța, Transfăgărășanul, sunt doar câteva dintre obiectivele care trebuie văzute măcar o dată în viață.

Foto: shtiu.ro 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot