8 greșeli culinare pe care să NU LE FACI în Italia sub nicio formă. Nu combina fuctele de mare cu brânză și nu mânca pizza cu ketchup!

05.08.2024
8 greșeli culinare pe care să NU LE FACI în Italia sub nicio formă. Nu combina fuctele de mare cu brânză și nu mânca pizza cu ketchup!

Bucătăria italiană este una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate din lume. La italieni, mesele sunt o adevărată cultură și au câteva reguli pe care le respectă cu sfințenie. Site-ul shtiu.ro îți prezintă câteva dintre acestea:

Nu pune ketchup pe pizza

Rețetele tradiționale de pizza folosesc ingrediente simple și proaspete, iar sosul de roșii folosit pe pizza este făcut de obicei din roșii proaspete sau conserve de calitate, condimentat cu ierburi aromatice, usturoi și ulei de măsline. Ketchup-ul, care este un sos prelucrat și adesea dulce, nu se încadrează în această tradiție. Italienii urăsc obiceiul american de a combina pizza cu ketchup.

Nu alege Latte la prânz sau cină

Pentru italieni, cafeaua cu lapte se bea dimineața. După masa de prânz sau după cină aceștia aleg întotdeauna un espresso. Mai tare, mai concentrată, mai aromată. Italienii își beau espresso-urile cu înghițituri mici. Astfel, se maximizează aroma și senzația, consumul de cafea devenind de fapt un ritual.

Nu pune parmezan pe fructele de mare

Italienii nu servesc fructele de mare cu parmezan. Fructele de mare au arome delicate și distincte care pot fi ușor suprimate de gustul puternic și sărat al parmezanului. Italienii sunt foarte atenți la echilibrul aromelor în mâncărurile lor, iar parmezanul ar domina și ar masca gustul subtil al fructelor de mare, scrie publicația deliciousbologna.com.

Nu tăia spaghetti cu un cuțit și nici cu furculița

Pastele (spaghetti) nu se rup niciodată în două. Motivul? Acestea trebuie să se înfășoare în jurul furculiței. Orice bucătăreasă de origine italiană va spune că pastele trebuie gătite perfect astfel încât sosul să se lipească de ele și să nu picure atunci când sunt înfășurate în jurul furculiței.

Nu bea cappuccino după pizza

Cappuccino, o băutură pe bază de espresso și lapte spumat, este considerat un element al micului dejun. Pe de cealaltă parte, pizza se mănâncă la prânz sau seara. Locuitorii din Peninsulă evită combinațiile care nu se potrivesc bine.

Nu pune ananas pe pizza

Pizza cum o cunoaștem astăzi a luat naștere pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Napoli. Devenind în timp un produs protejat de lege, italienii iau foarte în serios modul în care trebuie făcută. Conceptul de ananas pe o pizza în Italia tinde să provoace priviri neplăcute.

Unul dintre cele mai solide argumente al italienilor privind ananasul pe pizza este faptul că fructul rupe combinația perfectă dintre blat și sos. Dulcele fructului în combinație cu sosul de roșii reprezintă totodată o rupere de tradiția napoletană.

Nu pune unt pe pâine, alege ulei de măsline

Italia are un climat mediteranean, ideal pentru cultivarea măslinilor. Regiunile din sudul Italiei, în special, sunt renumite pentru producția de ulei de măsline. Aceasta face ca uleiul de măsline să fie disponibil din abundență și să fie un ingredient de bază în bucătăria italiană. În plus, când vine vorba despre alimente sănătoase, este clar că uleiul de măsline va câștiga în fața untului.

Nu pune gheață în vin

Urmașii lui Garibaldi au un mare respect pentru vinurile lor, care sunt considerate opere de artă culinară. Adăugarea gheții ar dilua vinul și ar compromite aromele și caracteristicile sale, ceea ce este văzut ca o lipsă de respect față de munca vinificatorilor. În plus, gheața modifică temperatura vinului prea drastic, afectând negativ complexitatea și echilibrul acestuia.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Putin: „Rușii și ucrainienii sunt un singur popor”. Are dreptate președintele rus?
Războiul din Ucraina generează frică, îngrijorare și durere pe „Bătrânul Continent”. De 1.000 de zile, de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, Vladimir Putin a încercat să-și... citește tot