Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

07.03.2022
Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi avertizat oamenii despre pericolul pe care îl pot provoca magneții pe care îi atașăm pe frigider pentru alimentele din interior. Acest avertisment circulă de foarte mult timp pe rețelele de socializare fără a avea o bază solidă. Motivul? Este o știre falsă și nu are la bază niciun studiu real. 

„Dacă până acum credeam că sunt nesemnificative câmpurile magnetice ale acestor magneți pentru că nu trec de ușa frigiderului, ei bine, specialiștii sunt de altă părere în urma studiilor efectuate. Puteți să faceți cancer!”, cam așa sună mesajul care înfiorător care circulă pe rețelele de socializare.

Influențează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi descoperit ceva îngrozitor despre suvenirurile pe care majoritatea dintre noi le are pe aparatul electrocasnic. O bună perioadă de timp, aceștia ar fi hrănit două grupuri de șoareci: primul grup cu mâncare păstrată la frigider, iar al doilea grup cu mâncare păstrată și la frigider, dar cu câțiva magneți decorativi pe ușă.

Obiectivul acestui experiment a fost de a vedea modul în care radiațiile electromagnetice (care iese de la magneții decorativi de pe ușă) afectează produsele alimentare.

Studiile clinice ar fi confirmat că grupul de șoareci care au consumat hrana „radiată” avea o probabilitate cu până la 87% mai mare de a face cancer decât celălalt grup de șoareci.

Cancer de la magneți? O mare păcăleală!

Cu toate acestea, guvernele sau asociațiile/instituțiile din domeniul sănătății nu au dat vreo declarație în acest sens. De ce? Pentru că, se pare, acest studiu nu a fost efectuat niciodată și este UN FAKE NEWS. Câmpurile magnetice nu provoacă cancer. De fapt, câmpurile magnetice protejează împotriva radiațiilor, cu excepția cazului în care au contaminanți radioactivi. Pământul însuși este protejat de un câmp geomagnetic masiv.

Câmpurile magnetice deviază particulele încărcate, inclusiv particulele radioactive alfa și beta. Așa se face că uriașul câmp magnetic al Pământului îl protejează împotriva radiațiilor solare și cosmice.

Magneții de frigider folosesc magneți permanenți cu câmpuri magnetice destul de slabe. Dacă trântim ușa frigiderului suficient de tare, unele pot cădea. Mai mult decât atât, frigiderul însuși folosește magneți pentru a ține ușile închise. De asemenea, motoarele lor electrice folosesc și magneți care generează câmpuri electromagnetice.

Acei magneți nu numai că sunt mai aproape de alimentele depozitate, dar sunt și mult mai puternici decât orice magnet decorativ.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot