Ai probleme cu semnalul la telefon? Iată ce trebuie să faci!

26.01.2021
Ai probleme cu semnalul la telefon? Iată ce trebuie să faci!

Telefonul mobil a devenit indispensabil în lumea civilizată. Smartphone-ul este un mini-calculator și ajută la rezolvarea multor probleme pe timpul zilei. Cu toate acestea, există momente când tehnologia dă rateuri, din cauza semnalului care se pierde. Există câteva metode simple prin care poți evita astfel de clipe.

Ce să faci ca să ai semnal bun la smartphone?

Toate companiile de telefonie mobilă au montate antene, pentru emiterea semnalului, peste tot în țară. Trebuie specificat faptul că semnalul GSM scade pe măsură ce te distanțezi tot mai mult de un turn de emisie. Lucrurile se complică și mai mult dacă între antena de emisie și telefon se interpun mai multe elemente.

De exemplu, dacă te afli în mijlocul orașului, în aer liber, telefonul va avea un semnal 4G foarte bun, însă dacă intri într-o clădire cu ziduri groase sau te afli la metrou (unde există) abia prinzi un semnal 3G.

O modalitate de a avea un semnal mai bun este să stai nemișcat, astfel încât telefonul să se conecteze cât mai ușor cu turnul de emisie. Transferul de date se face de câteva ori pe secundă și cu cât se micșorează aria mai mult, cu atât calitatea semnalului este mai bună.

O altă variantă, presupune să fii mai sus, pentru îmbunătățirea semnalului. Cu cât te afli într-o zonă mai ridicată cu atât telefonul va capta mai ușor undele de la turnul de emisie. Dacă ești în interiorul unei clădiri este indicat să te duci în apropiere de fereastră. Specialiștii recomandă ca smartphone-ul să fie încărcat bine, pentru că pe 3G sau 4G, modulul GSM consumă foarte multă energie comparativ cu 2G (sau EDGE).

Dacă dorești să ai un semnal mai bun acasă sau la birou îți poți achiziționa un amplificator de semnal, care funcționează exact ca un router.

Cum să ai semnal Wi-Fi mai bun?

Pentru a avea un semnal bun Wi-Fi, ai nevoie de un router de calitate. Trebuie știut că telefoanele mai vechi nu funcționează cu noile standarde, astfel că trebuie să existe o compatibilitate. Totodată, este indicat ca routerul să fie amplasat în mijlocul clădirii pentru a emite același semnal în toate camerele.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot