În lume găsim tot felul de decizii ciudate ale instanțelor judecătorești. Una dintre acestea vine din California, Statele Unite ale Americii, unde judecătorii au decis ca albinele să fie considerate drept pești. Cum a fost posibil așa ceva?
De ce albinele sunt considerate pești?
Un grup de agricultori din California a intentat un proces după ce autorităţile au vrut să listeze patru specii de albine în Legea Protecţiei Speciilor pe Cale de Dispariţie din California (CESA). Astfel, instanța a decis ca albinele să fie protejate de lege și să fie introduse la categoria „peşti”, pentru că această secțiune defineşte toate nevertebratele.
Potrivit CESA, la secțiunea „peşti” intră peştii sălbatici, moluştele, crustaceele, nevertebratele şi amfibienele. Magistrații americani au decis ca definiția peștelui să nu mai fie limitată doar la zona acvatică, ci și la nevertebratele de pe suprafața continentelor, potrivit reuters.com.
Instanța a analizat situația și a observat că și broasca este protejată de lege, fiind inclusă tot la secțiunea „pește”, datorită includerii amfibienilor. Astfel, s-a decis ca toate nevertebratele de pe suprafața Pământului să intre la această categorie.
Curiozități despre albine
Toate albinele lucrătoare sunt femei.
O albină produce o linguriță de miere (aproximativ 5 grame) în viața ei. Durata medie a unei albine lucrătoare este de 6-7 săptămâni, dacă este născută primăvara sau vara și 4-6 luni dacă este născută toamna. Trântorii trăiesc 55 de zile.
Pentru a produce un kilogram de miere, albinele zboară echivalentul a trei ori în jurul lumii în mile aeriene.
Tipul de floare din care albinele își iau nectarul determină aroma mierii.
Albinele masculine (trântorii) au ochi mai mari pentru a le ajuta să găsească Regina Albină.
Albinele se împerechează sus, în aer. Ulterior, albina masculă își pierde organele de reproducere și moare.
Albinele iubesc albastrul și adoră plantele de grup cum ar fi lavanda și rozmarinul.
Albinele văd toate culorile, cu excepția culorii roșii. Acest lucru și simțul mirosului le ajută să găsească florile de care au nevoie pentru a colecta polen. Nu numai că polenul este o sursă de hrană pentru albine, dar o parte din polen este scăpat în zbor, rezultând polenizarea încrucișată. Relația dintre plantă și insectă se numește simbioză.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot