Când au apărut genele false și care este istoria lor?

de: Claudiu Petrișor
20 08. 2018
gene_false

De mii de ani, femeile pun preț pe ritualurile de înfrumusețare. Reprezentantele sexului frumos au considerat dintotdeauna că niște gene mai lungi le pun ochii în evidență. Cine nu își dorește să-și fluture genele pentru a fi atrăgătoare? Și cum natura nu a dotat toate femeile cu gene lungi, dese și curbate, a fost gândită o altă strategie… binecunoscutele gene false! Așadar, când au apărut genele false și cine a avut ideea inventării acestora?

Când au apărut genele false?

Se pare că genele false au fost purtate pentru prima dată într-o peliculă de la Hollywood numită „Intoleranța”, realizată în anul 1916. Însă, acestea au fost aduse la rangul de artă de către actrița Phyllis Haver (1899-1960), în musicalul „Chicago”.

Totuși, în acea perioadă, genele false erau extrem de scumpe și doar actrițele sau soțiile politicienilor își permiteau asemenea extravaganțe. În plus, din cauza tehnicilor precare și a adezivilor cu care se aplicau renumitele gene false, ele rezistau doar câteva ore.

La începutul anilor 2000, specialiștii japonezi în frumusețe au revoluționat lumea în materie de gene false, cu tehnica de extensie fir cu fir. De fapt, artistul Shu Uemur este cel care a inventat procedura.

„Aceasta este, de departe, cea mai performantă tehnică. Extensiile de gene fir cu fir le imită perfect pe cele naturale, până în cel mai mic detaliu. Dacă folosim tehnica 2D sau 3D, aplicând gene cu fir cât mai subțire, cu greu le putem deosebi de genele naturale”, explică trainer-ul Daniela Dohocher, unul dintre specialiștii în extensii de gene din București, și managerul The Lash Loft by Daniela D.

Care sunt tendințele în materie de gene false?

Daniela adaugă: „Aceasta este tendința în materie de gene: un look fresh, dar natural. În ultima perioadă ne-au trecut pragul salonului tot mai multe femei care își doreau un aspect cât mai natural al genelor. Chiar dacă o procedură durează până la două ore, clientele noastre sunt încântate de rezultatul final”.

Genele false afectează genele naturale?

Este adevărat mitul potrivit căruia genele false le afectează pe cele naturale? ”Multe cliente se tem că  vor pierde genele naturale. E foarte important de menționat că aplicarea extensiilor de gene fir cu fir este o tehnică neinvazivă. Mai ales dacă sunt folosite produse de calitate și o procedură de aplicare corectă. De aceea, este indicat să apelăm la profesioniști pentru aplicarea genelor false, astfel încât genele noastre naturale să fie în siguranță”, concluzionează Daniela Dohocher.