Când se strânge bradul de Crăciun?

08.01.2024
Când se strânge bradul de Crăciun?

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din calendar. Anual, oamenii se duc să cumpere brad natural sau pom artificial pe care îl împodobesc cu cele mai frumoase globuri. După trecerea Crăciunului, cei mai mulți nu știu exact cât să îl mai țină. Când se strânge bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun, motiv de dispută

Crăciun

În ultimii ani, magazinele de specialitate încep să pună la raft podoabele de Crăciun la începutul lunii Decembrie. Prețurile favorabile îi fac pe clienți să dea năvală la rafturi. Odată cu globurile noi cumpărate, cei mai mulți se apucă să îi pună ornamentele. Tradiția spune că bradul se face în familie în ajunul de Crăciun. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre oameni se apucă de acesta la mijlocul lunii Decembrie, astfel că luminile de brad se aprind mai repede în case.

Odată cu trecerea sărbătorilor toți își pun întrebarea când ar trebui să strângem bradul. La fel ca și în cazul împodobirii, există o tradiție care spune când trebuie să fie despodobit. Dacă vorbim de un brad natural, majoritatea aleg să îl despodobească imediat după Revelion.

Totuși, în ultimii ani, în tradiția românească s-a obișnuit ideea de a despodobi pomul de Crăciun artificial în ziua 7 ianuarie. Această dată semnifică și ziua de sărbătoare al Sfântului Ion.

Ce poți face cu bradul natural în loc să îl arunci?

Într-o lume în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe sustenabilitate, trebuie să fim mai atenți la natură. Bradul, un element important al naturii care emană un miros unic, poate avea mai multe funcții.

Mulți se grăbesc să-l arunce sau să fie colectat de autoritățile de specialitate. Iată câteva moduri în care te mai poți bucura de brad:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot