Care este cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

12.12.2018
Care este cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

Cui nu-i plac cadourile? Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt, de obicei, mai valoroase și mai apreciate. Totuși, de-a lungul vremii s-au făcut milioane de cadouri în întreaga lume cu ocazia Crăciunului. Care este însă cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

Cel mai mare cadou de Crăciun ar fi putut fi un elefant, un TIR sau, poate, chiar o statuie. Ei bine, da, cel mai mare cadou de Crăciun primit de cineva este chiar Statuia Libertății. Francezii au dăruit-o americanilor această statuie în anul 1886.

Statuia a fost plasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insula „Liberty Island” cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu două ocazii speciale: Crăciunul și aniversarea a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite.

„Statuia Libertății” a fost inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886.

Monumentul are o greutate totală de 225 tone și este construit din cupru. Culoarea verzuie este rezultatul oxidarea materialului din care este construită „Statuia Libertății”.

Bradul la români. De ce n-au vrut românii brad împodobit de sărbători la începuturi?

Statuia este așezată pe un soclu în formă de stea, construit din piatră, în interiorul căruia se află un muzeu. Învelișul de cupru al statuii a fost proiectat de sculptorul Frederic Auguste Bartholdi, iar scheletul de fier de către inginerul francez Gustave Eiffel.

Scuptorul Frédéric Auguste Bartholdi nu a vrut niciodată să dezvăluie sursa de inspirație pentru chipul statuii. Unele voci afirmă că că ar fi vorba despre Isabelle Eugenie Boyer, văduva lui Isaac Merritt Singer, o femeie faimoasă a Parisului.

Statuia Libertății și 
Isabelle Eugenie Boyer


Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul pe această dată?

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot