Care este cel mai periculos cartier din România?

10.10.2022
Care este cel mai periculos cartier din România?

Deși se spune că România este „Grădina Maicii Domnului”, așa cum au afirmat Papii de la Roma, țara noastră este împânzită și de locuri mai puțin sigure. Anumite cartiere din marile orașe au devenit „locul de joacă” preferat pentru ilegalități, iar autoritățile aleg să se implice mai puțin în aceste zone. Dar, care este cel mai periculos cartier din România?

Care sunt cele mai sigure cartiere de locuit din România?

România

În momentul în care ne întemeiem o familie, siguranța trece pe primul loc. Ne dorim pentru cei de lângă noi un loc în care să se simt[ în siguranță, unde copii pot să se joace nestingheriți. Nu trebuie să luăm avionul și să ne mutăm în Islanda, ci există astfel de locuri și aici în România.

Cele mai liniștite zone ale României se găsesc în orașele Oradea, Sibiu, Brașov sau Miercurea Ciuc. Primele două reprezintă două dintre cele mai vizitate orașe ale țării, astfel, percepția cetățenilor s-a schimbat. Turistul este o parte economică importantă pe care trebuie s-o impresioneze.

În Brașov, cele mai sigure și liniștite cartiere sunt: Schei, Stupini sau Avantgarden. În Sibiu regăsim Valea Aurie, Sub Arini sau Ștrand.

Conform mai multor cercetări, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță al țării. Influențele vestice asupra Transilvaniei se revăd simțitor. Totodată, cele mai multe orașe care prezintă o cale europeană corectă sunt cele provenite din Transilvania lui Dracula.

România

Care este cel mai periculos cartier al țării?

La polul opus, regiunile Bucureștiului, Ilfovului, Dobrogei și Moldovei au printre cele mai nesigure și periculoase cartiere. Conform unui studiu, cel mai nesigur cartier din România provine din Suceava și este intitulat „Ițcani”. Printre criteriile de evaluare s-au numărat costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate, curățenia sau zgomotul.

În topul cartierelor cu o personalitate negativă se mai numără Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Bora (Slobozia) sau Ferentari (București).

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot