Din 1950, populația bătrânului continent Europa a crescut cu aproximativ 200 de milioane de oameni, crescând de la 550 la 750 de milioane în această perioadă de șaptezeci de ani. Înainte de sfârșitul mileniului, Europa era al doilea continent cel mai populat, înainte de a fi depășită de Africa, care își vedea creșterea populației de la 228 milioane în 1950 la 817 milioane până în 2000.
Asia a avut în mod constant cea mai mare populație din continentele lumii și se estimează că va avea o populație de 4,6 miliarde în anul 2021.
În 2020, Istanbul era cel mai mare oraș din Europa, cu o aglomerare urbană estimată la 15,9 milioane de oameni. Capitala Rusiei, Moscova a fost al doilea oraș ca mărime în 2020, cu 12,5 milioane, urmată de capitalele Franței și Regatului Unit, Paris (11 milioane) și Londra (9,3 milioane) de oameni.
Deși atât Rusia, cât și Turcia își au cea mai mare parte a teritoriului lor în Asia, Istanbul și Moscova sunt situate în Europa, iar Istanbulul se află pe ambele continente.
Incluzând teritoriul său din Asia, Rusia este de departe cea mai mare țară din lume , cu un teritoriu de aproximativ 17 milioane de kilometri pătrați, aproape dublu față de următoarea țară ca mărime, Canada.
În Europa, Rusia are, de asemenea, cea mai mare populație, estimată la 145 de milioane, urmată de Germania la 83 de milioane și Regatul Unit la aproape 68 de milioane. În schimb, Europa găzduiește, de asemenea, diferite micro-state, cum ar fi San Marino, care are o populație de doar 30 de mii de locuitori.
Istanbul este o metropolă în continuă dezvoltare cu un uimitor patrimoniu cultural și arhitectural. Vizitatorii vor găsi un izvor al istoriei estice și occidentale care se întinde pe aproximativ 2.000 de ani într-un oraș vechi, dar modern. Cel mai mare oraș din Turcia nu este doar unul dintre cele mai populare la nivel local, ci o destinație preferată pentru turiștii din întreaga lume.
Dacă vreți să vizitați acest oraș fantastic, trebuie să știți câteva lucruri interesante despre Istanbul.
Foto: Pexels.com