Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

19.07.2023
Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

Apa minerală reprezintă un substitut comun pentru apa plată. Folosită în diverse mixuri de băuturi, apa minerală poate fi găsită în cele mai multe supermarketuri. Un lichid diferit ca denumire, dar totuși, destul de apropiat la gust cu sifonul. Acesta este folosit în special pentru șprițul de vară. Care este diferența între sifon și apa minerală?

Care este diferența dintre apa minerală și sifon?

sifon

Băuturile acidulate, care nu sunt sucuri, sunt un înlocuitor cunoscut pentru apa plată. Sunt mai răcoroase, dar pot crea balonare. Cele mai cunoscute băuturi acidulate din România, care nu fac parte din gama de băuturi carbogazoase, sunt:

Dacă apa minerală este regăsită în foarte multe case din România, sifonul este o variantă mai rară în 2023. Părinții noștri cunosc mai bine sifonul, în perioada comunistă fiind o băutură promovată, astfel că în fiecare casă se găseau sticle de depozitare al acestuia.

Deși atât apa minerală, cât și sifonul au acid, există mai multe diferențe între ele, care pot influența gustul și chiar cantitatea băută. Apa minerală este o apă carbogazoasă care se extrage în mod natural din izvoarele subterane.

În contrast, sifonul este o băutură „artificială”. Aceasta este o apă naturală, căreia i se adaugă un conținut de dioxid de carbon. Gustul este diferit, fiind mai preferat de unii oameni. Din punct de vedere medical, sifonul este considerat o băutură care nu dăunează sănătății, fiind o combinație de apă, dioxid de carbon și bicarbonat de sodiu. În plus, față de apa minerală, acidul din sifon se păstrează mai bine în sticlele special concepute.

Câte izvoare de apă minerală are România?

România este un stat în care se găsesc toate formele de relief. Munții sunt un loc special în care se regăsesc foarte multe ape bune de consumat. Din fericire, în țara noastră există peste 2.000 de izvoare din care se poate extrage apă minerală.

Cele mai multe dintre izvoare prezintă ape minerale carbogazoase. Acestea se află în zonele montane și depresiuni intramontane, departe de sursele de poluare caracteristice zonelor industriale. Anual se îmbuteliază circa 3 miliarde de litri care ajung pe raftul magazinelor.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot