Care este drumul care dispare de două ori pe zi?

07.05.2020
Care este drumul care dispare de două ori pe zi?

Drumul care dispare. Drumurile au făcut legătura mii de ani între comunități. Fără ele oamenii ar fi fost izolați, iar evoluția umanității nu ar mai fi avut loc. Homo sapiens a dorit de la început, să călătorească, să descopere planeta și astfel a creat poteci sau drumuri. La început rudimentare, astăzi mult mai complexe. 

Există pe Terra un drum care dispare de două ori pe zi. Evenimentul are loc mult mai aproape decât ați crede și este o frumusețe, creată atât de natură cât și de om. Dacă vă întrebați cum este posibil acest lucru, vă vom explica în rândurile de mai jos.

Deși pare greu de crezut, acest lucru se întâmplă în Franța, acolo unde pasajul du Gois, care leagă leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree. Drept urmare șoseaua este deschisă pentru circulație doar în anumite intervale orare. Aceasta are amplasată la capete panouri în care este specificat intervalul în care poate fi circulată, însă acest lucru poate fi văzut și cu ochiul liber. Staționarea pe acest drum este interzisă.

Drumul are aproximativ 5 km lungime, iar când este inundat valurile ating chiar și 4 metri înălțime. Este o splendoare să vezi cum drumul apare de sub apă. Din cauza faptului că unii șoferi nu respectă indicațiile exacte, multe accidente nefericite au avut loc, mașinile fiind efectiv luate de valuri. În felul acesta, autoritățile franceze au instalat în zonă niște turnuri de salvare în care cei prinși de valuri să se poată urca până când apele Oceanului Atlantic se retrag.

Drumul este folosit și în celebra competiție de ciclism Tour de France. Pasajul natural care leagă continentul de insula Noirmoutier a apărut prima dată pe o hartă în anul 1701.  Abia în 1840, drumul a început să fie circulat, mai întâi călare, iar mai apoi cu maşina.

Foto: tripadvisor.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot