Texas Hold ‘Em este unul dintre cele mai cele mai celebre jocuri de cărți. Aici, jucătorii construiesc mâini de câte cinci cărți în conformitate cu reguli prestabilite ale jocului, care variază în funcție de ce variantă de poker este jucată.
Sistemul de clasificare al mâinilor la poker este standard la orice joc. Jucătorul cu cel mai mare punctaj al mâinii, câștigă runda în marea majoritate a variantelor de poker. În unele variante, pe de o parte cel mai mic punctaj poate atât câștiga cât și pierde.
Următoarele norme se aplică clasamentului tuturor mâinilor în jocul de poker numit Texas Hold ‘Em. O mână de poker constă întotdeauna în cinci cărți. Mâinile de poker sunt clasificate în primul rând pe categorii, apoi pe cărți individuale; chiar și cea mai mică mână care se califică într-o anumită categorie învinge toate mâinile în toate categoriile inferioare acesteia
Categorii de mâini de Poker Texas Hold ‘Em
Chinta roială – A, K, Q, J, 10, toate de același semn. Chinta roială este cea mai puternică mână din poker.
Chintă de culoare. Aceasta este o mână care conține cinci cărți în ordine, toate de aceeași culoare , cum ar fi Q♣ J♣ 10♣ 9♣ 8♣). Două astfel de mâini sunt comparate în funcție de cartea cu valoarea cea mai mare. Așii pot juca rolul cărții mici în chinte și chintă de culoare: 5♦ 4♦ 3♦ 2♦ A♦ este o chintă de culoare, cu 5 cartea cea mai mare, mai având și denumirea de „steel wheel”. Un As carte mare – chintă de culoare ca A♦ K♦ Q♦ J♦ 10♦ este cunoscută ca o „Chintă Roială de Culoare”, și este cel mai înalt rang de mână standard de poker. Chinta de culoare bate careul.
Patru de un fel sau careu. Presupune o mână de poker de cinci cărți, în care patru sunt de aceeași valoare. Careul bate full-house.
Full House. Presupune o mână, cum ar fi 3♣ 3♠ 3♦ 6♣ 6♥ , care conține trei cărți de o valoare și alte două cărți de o altă valoare. Între două mâini de full house, mâna care conține cele trei cărți cu valoare mai mare câștigă, astfel 7♠ 7♥ 7♦ 4♠ 4♣ învinge 6♠ 6♥ 6♦ A♠ A♣. Un full house bate o culoare.
Culoare – este o mână de poker, cum ar fi Q♣ 10♣ 7♣ 6♣ 4♣ , unde toate cele cinci cărți sunt de același fel, dar nu în succesiune. Dacă doi jucători au o mână de poker culoare, atunci cea mai mare carte din fiecare clasament este comparată pentru a determina câștigătorul. Dacă ambele mâini au cea mai mare carte aceeași, este comparată a doua cea mai mare carte din fiecare mână, și așa mai departe până când se constată o diferență. Dacă cele două mâini de culoare conțin aceleași cinci rânduri de cărți, ele împart potul, iar felurile cărților nu sunt folosite pentru a le diferenția. O culoare bate o chintă.
Chintă – O chintă este o mână de poker, cum ar fi Q♣ J♠ 10♠ 9♥ 8♥ , care conține cinci cărți cu valori consecutive în cel puțin două culori diferite. Două mâini de chintă sunt clasificate prin compararea a celei mai mari cărți din fiecare mână. Două chinte cu aceeași carte mare sunt de valoare egală indiferent de culoare. O mână, cum ar fi A♣ K♣ Q♦ J♠ 10♠ este un As de Chintă (de asemenea, cunoscut și sub numele de Chintă Roială), și se clasează deasupra unei „Rege de Chintă”, cum ar fi K♥ Q♠ J♥ 10♥ 9♣ . Asul poate fi, de asemenea, jucat ca o carte mică (având o valoare de „1”), într-o Chintă de cinci, cum ar fi 5♠ 4♦ 3♦ 2♠ A♥. Chinta bate “trei de un fel”.
O mână în care jucătorul are trei cărți de același fel, de exemplu trei de opt. Mâna “trei de un fel” bate două perechi.
O mână în care jucătorul are două perechi e o mână mai bună decât o pereche.
O mână în care jucătorul are o singură pereche. O pereche bate o mână în care se găsește doar o carte mare.
O carte mare. O mână în care se regăsește o singură carte mare este cea mai slabă mână în Texas Hold’em, formată din 5 cărți diferite.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot