Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

08.07.2021
Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

Curcubeul este acel arc colorat care apare pe cer după ploaie. Fenomenul este apreciat de toată lumea și este o încântare să îl privești, creând senzația că după orice nor vin și zile bune. Specialiștii în meteorologie au observat că cele mai frumoase curcubeie apar în statul Hawaii din Statele Unite ale Americii.

Ce este curcubeul?

Potrivit definiției, curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina puternică a soarelui aflat aproape de orizont se refractă în picăturile de apă din atmosferă. Fenomenul de curcubeu apare, de obicei, după ploaie.

Care este locul unde apar cele mai frumoase curcubeie?

Pasionații de astfel de fenomene meteorologice pot merge în Hawaii, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase curcubeie din lume. Un studiu publicat de Societatea Meteorologică Americană, în anul 2021, a scos în evidență faptul că munții din zonă produc gradienți puternici în nori și precipitații abundente, care favorizează apariția acestor fenomene spectaculoase. Totodată, poluarea aerului, polenul și valurile imense ajută la crearea unor curcubeie foarte frumoase, după ploaie.

Ce culori are curcubeul?

Curcubeul este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale. Copiii sunt fascinați de acesta și îl desenează de foarte multe ori. Nu multă lume știe, însă, că un curcubeu este format din șapte culori.

ROGVAIV, scris uneori și ca R.O.G.V.A.I.V. sau chiar Rogvaiv, este un acronim provenind de la culorile vizibile ale curcubeului. Astfel, R vine de la roșu, O de la orange, G de la galben, V de la verde, A de la albastru, I de la indigo și V de la violet.

Cel care a explicat lumii faptul că curcubeul are șapte culori a fost Sir Isaac Newton (1643-1727), întemeietorul fizicii moderne. Puțini știu că inițial, Newton alesese cinci culori: roşu, galben, verde, albastru, violet. Ulterior, fizicianul a considerat că ar trebui să fie șapte culori, acelaşi număr ca al notelor muzicale și a mai pus două. Simplu, nu-i așa?

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot