Care este națiunea care înjură cel mai mult? Cum înjurau străbunicii noștri?

de: Claudiu Petrișor
11 08. 2021
injuraturi
Injuraturi

Fie că ne place sau nu, înjurăturile fac parte din viața noastră. Auzim și citim expresie injurioase la tot pasul, fie că ne învârtim în cercuri din înalta societate sau nu. E drept, că dacă ne ducem traiul de zi cu zi „în cartier” sunt șanse să auzim mai multe înjurături decât oriunde altundeva. Totuși, care este națiunea care înjură cel mai des?

Ce nație înjură cel mai des?

Înjurăturile au propria lor cultură și sunt adânc înrădăcinate în limbajul fiecărei națiuni. Deși este greu de făcut un studiu despre ce nație înjură cel mai des, lingviștii consideră că statele în care se înjură cel mai des sunt Statele Unite ale Americii, Rusia și apoi Irlanda. În Statele Unite, lider la înjurat este statul Ohio, urmat îndeaproape de Maryland, New Jersey și Louisiana.

La capitolul înjurături, nici finlandezii nu stau rău. Jari Tammi, un finlandez pasionat de înjurături, a găsit 5.700 de cuvinte care semnifică cel puțin o înjurătură în limba sa.

Totuși, se pare că limba cu cele mai multe înjurături este engleza australiană. O cercetare arată că un australian înjură de 7 ori pe zi, iar 29% dintre locuitorii Australiei înjură, în medie, de cel puțin 16 ori pe zi. Da, ați citit bine! 16 ori! Mama lor!

Românii, pasionați de origini

Înjurăturile românești sunt printre cele menite să-i trimit pe cei înjurați la orgini. Antropologul Adrian Majuru a explicat acest obicei straniu pe care puține popoare îl mai au.

„Individul cu pricina este într-atât de nereuşit încât ar trebui să se mai nască o dată, pentru a mai trece prin ciclul naturii. Să aibă astfel o a doua şansă de îndreptare”, a spus Majuru pentru adevarul.ro.

Cum înjurau bunicii și străbunicii noștri?

Au fost vremuri în care înjurăturile românești aveau în prim plan relațiile sexuale dintre parteneri care, în funcție de anumite zone ale țării, purtau diferite denumiri. Iată câteva exemple dintre acestea:

„am avut pat cu miuerea”
„am umblat la ia”
„să-mpreună”
„am avut sîmbră cu muierea”
„am șăduit cu-o femeie”
„am avut păcat cu muierea”

Când vine vorba despre numele organului sexual reproducător masculin în funcție de diferite zone ale țării, acesta era numit „vână” sau „trup” în Crișana și Maramureș, „mădulariu” în Banat, „ocară” în Oltenia, „membru” sau „poduabă” în Muntenia, „puțcă” sau „dănănaie” în Moldova și „rușine” în Dobrogea.

Foto: unsplash.com