Populația din lume crește în prezent cu o rată de aproximativ 1,05% pe an. Aceasta va continua să crească în secolul 21, dar cu o rată mult mai lentă în comparație cu trecutul recent.
Populația mondială s-a dublat (creștere de 100%) în 40 de ani, din 1959 (3 miliarde) până în 1999 (6 miliarde). Acum se estimează că va dura încă 40 de ani pentru a crește cu încă 50% pentru a deveni 9 miliarde până în 2037.
Potrivit worldometers.info, ultimele proiecții ale populației mondiale indică faptul că populația lumii va ajunge la 10 miliarde de persoane în anul 2057.
China este a patra țară ca teritoriu din lume și are cea mai mare populație din lume. Este una dintre cele mai longevive civilizații de pe Pământ având o cultură unică și atractivă.
Este în mod constant în știri atât din motive bune, cât și din motive rele. Multe produse provin din China, a găzduit unele dintre cele mai mari invenții ale lumii și, din punct de vedere istoric, s-a dezvoltat mult mai repede decât alte națiuni, devenind astfel a doua cea mai mare economie din lume.
Pentru cei cărora le place viața de oraș, China are peste 100 de orașe de peste 1 milion de oameni comparativ cu India și SUA care au puțin peste 50 de zone urbane (nu orașe individuale) cu peste un milion de oameni fiecare.
China are 10 orașe cu o populație urbană de peste 10 milioane de locuitori, 7 la est și 3 în interior în bazinul Yangtze: Wuhan, Chongqing și Chengdu. 8 din alte 12 orașe cu peste 5 milioane sunt, de asemenea, pe coasta de est. China devine mai puțin populată spre vest. Chongqing este cel mai mare oraș din lume, cu o populație cu 30 de milioane, urmat de Shanghai cu 24 de milioane, în timp ce Beijingul este al patrulea cu 21½ milioane.
Guangzhou este cel mai mare oraș din lume cu populație din zona metropolitană, cu 44 de milioane de oameni, în timp ce Shanghai este al treilea cu 34½ de oameni, iar Nanjing este al patrulea cu 34 de milioane. Beijingul este al șaptelea.
Calitatea aerului este o preocupare în Beijing și în alte orașe mari, dar China lucrează pentru a reduce poluarea, iar calitatea aerului nu este deloc slabă tot timpul.
Foto: Pexels.com