Care sunt beneficiile traiului la țară?

23.05.2023
Care sunt beneficiile traiului la țară?

Viața la oraș este una zbuciumată. Traficul intens, zgomotul puternic și ritmul alert al evenimentelor de zi cu zi au făcut ca foarte multe persoane să se mute la țară. Dacă înainte de căderea comunismului, cei mai mulți oameni își doreau să trăiască în mediul urban, acum lumea se îndreaptă către satul românesc. De ce oare?

De ce să te muți în mediul rural?

În primul rând, casele din zonele rurale sunt mai mari ca și suprafață. Totodată, curtea deținută oferă posibilitatea pentru tot felul de activități în aer liber. Străzile nu sunt circulate intens, iar magazinele nu sunt aglomerate. Pur și simplu, există mai mult spațiu.

Traiul la țară te aduce mai aproape de natură și mai departe de agitația cotidiană. De asemenea, ai acces ușor la toate activitățile mai mult sau mai puțin fizice, precum pescuitul, vânătoarea, drumețiile, campingul sau alpinismul, în funcție de zona în care locuești.

Viața în mediul rural înseamnă, de asemenea, mai puțin trafic de mașini, ceea ce duce, în mod natural, la mai puțină poluare și o calitate mai bună a aerului. La sat, există o mulțime de copaci și iarbă. Luminile nocturne ale orașului lipsesc, astfel că cerul poate fi văzut mult mai bine după apunerea Soarelui.

Achiziționarea unei locuințe în mediul rural nu este atât de costisitoare ca una într-o zonă suburbană sau urbană. Cheltuielile de trai, cum ar fi utilitățile, alimentele, articolele de igiena personală și divertismentul sunt, de obicei, mai ieftine la sat.

Din punct de vedere statistic, rezidenții din mediul rural au șanse mai mici să fie victimele unei infracțiuni. Pentru că sunt mai puțini oameni la țară, posibilitatea de a întâlni un criminal sau pe cineva violent este mai redusă. De asemenea, persoanele sunt mai atente unele cu altele, astfel că își port oarecum de grijă.

Mai puțin stres

Viața la țară te scapă de zgomotul citadin, singurele sunete fiind cele de la natură, cum ar fi ciripitul păsărilor, șuieratul vântului printre copaci sau chiar fauna sălbatică. O viață mai liniștită vă poate reduce nivelul de stres, făcându-vă mai liniștit și relaxat.

Nu trebuie să vă faceți griji că vecinii vă invadează intimitatea atunci când locuiți la țară, deoarece există mai mult teren și spații mai mari între case.

Toate aceste beneficii de a trăi într-o comunitate rurală duc la un singur lucru: mai puțin stres! Studiile arată că cei care locuiesc la țară sunt mai fericiți din toate punctele de vedere.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot