Europa este un continent divers, în care istoria și-a spus cuvântul. De aici au plecat cele mai importante descoperiri, dar și cele mai importante evenimente ale lumii. De-a lungul timpului bătrânul continent și-a construit o imagine boemă, alocuri sălbatică, în care banii nu lipsesc. Care sunt cele mai cunoscute stereotipuri ale țărilor din Europa?
Continentul european ocup doar 2% din totalul suprafeței Terrei. Acest lucru înseamnă un spațiu redus, pentru foarte multe culturi, societăți și oameni diferiți. Cu toate acestea, pe bătrânul continent reușesc să conviețuiască în prezent peste 700 de milioane. Deși în Europa se regăsesc state mici din punct de vedere al teritoriului, de aici au plecat cele mai importante descoperiri, tradiții, conflicte ș.a.
Fie că vorbim de Spania, Germania, Franța, Grecia sau România, fiecare și-a impus punctul de vedere și cultura cum a știut mai bine. Din această cauză, istoria și-a spus cuvântul, iar pentru fiecare țară și societate a fost dezvoltat un stereotip sau mai multe. Din punct de vedere moral, stereotipurile nu trebuie să existe, dar continuă să facă parte din mentalitatea zilnică. De aceea, haideți să vedem care sunt cele mai importante și dezvoltate idei despre fiecare stat în parte din Europa:
Pentru a păstra echidistanța privind conflictele politico-sociale, am exclus din listă regiuni precum Kosovo, Armenia sau Azerbaidjan.
Republica Moldova este o țară din proximitatea României, cu strânse legături sociale, economice, istorice ș.a. Cum am spus și mai sus, cele mai importante stereotipuri care sunt legate de Republica Moldova au legătură cu alcoolul.
Poziționarea geografică a țării facilitează producția masivă a vinului. Vaste porțiuni ale Moldovei sunt deținute de crame care își fac vinul pentru producția internă și externă. Anual, din Republica Moldova pleacă spre Australia, SUA sau Marea Britanică cantități mari și calitative de vin. În perioada 2018-2019 au fost exportați peste 14 milioane de litri de vin.
Foto: Depositphotos.com