Cinematografia este unul dintre cele mai relaxante metode prin care omul își poate lua gândul de la problemele zilnice. Filmele sunt de mai multe categorii, de la comedie, acțiune, SF sau groază. Fiecare este menit să hrănească un anumit public țintă. Care sunt cele mai de succes filme din istorie?
Pentru a fi bun, nu trebuie ca un film să fie neapărat și scump. De-a lungul timpului a fost dovedit faptul că un film bun trebuie să aibă personaje interesante și mai ales un fir narativ care să impresioneze. Pentru a determina regizorii și actorii să se întreacă pe sine și să fie cât mai buni în ochii publicului, au luat naștere diverse premii. Cele mai importante sunt Premiile Oscar și Globul de Aur. Acestea premiază an de an actorii care și-au lăsat amprenta asupra anului cinematografic, dar și regizorii care au venit cu idei unice.
La polul opus găsim Zmeura de Aur, un premiu cu o tematică satirică care este acordat anual celui mai slab cotat film. Unul dintre cele mai cunoscute din această categorie este „Fifty shades of grey”, un film cu o poveste declarată neinteresantă care prezintă un abuz sexual și domestic. Cele mai sonore nume care au primit acest premiu sunt Sandra Bullock sau Ben Affleck.
Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi. Este declarat cel mai scump film realizat vreodată. Acesta a depășit bugetul de 400 de milioane de dolari datorită locațiilor diverse în care a fost filmat, dar și folosirea unor camere 3D ultra performante. Cu un buget pe măsură, filmul a avut printre cele mai mari încasări din 2011 (peste 1 miliard de dolari);
Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron. Marvel a întrecut imaginația oricui copil sau fan benzi desenate. „Age of Ultron”, este al doilea cel mai scump film realizat, cu buget de peste 386 milioane. Cu toate acestea, încasările au fost fabuloase, depășind 1.4 miliarde de dolari;
Trecem de filmele care au costat o avere și ne axăm pe cele care au avut cel mai mare succes asupra caselor de bilete. Multe filme și-au lăsat amprenta în încasări, începând cu trilogiile „Nașul” sau „Războiul Inelelor”, însă, din păcate, nu toate ajung să fie un adevărat succes financiar.
Foto: Depositphotos.com