Bucureștiul este considerat Micul Paris al Europei de Est. Arhitectura emblematică a centrului, străzile pietonale puține la număr și cafenelele boeme fac din Capitală un oraș căutat de turiști. În București, se găsesc zeci de locuri demne de a fi pozate și postate pe rețelele de socializare. Iată câteva dintre acestea!
Unde poți face cele mai frumoase poze în București?
Cu toate că Bucureștiul nu face parte dintr-o listă selectă de orașe, precum Londra, Roma sau Paris, unde turiștii rămân surprinși la fiecare pas, capitala României are ceva aparte.
Sentimentul trăit la vederea stilului comunist, cel interbelic și modern combinate, este unul plăcut și impresionant. Instagram, una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, a lansat un trend de câțiva ani care se numește „instagramabil”. Cu alte cuvinte este vorba despre un loc care merită surprins cu aparatul și postat pentru a se bucura și alți internauți de imagine.
Bucureștiul nu duce lipsă de aceste locuri. Clădiri cu nume și renume, palate inspirate din stilul franțuzesc, străduțe fermecătoare și atmosfera industrială, toate creează o imagine unică.
Străduțele din Centrul Vechi. Terasele, cafenelele restaurantele boeme atrag turiștii zilnic. Fie că te oprești la o cafea sau faci o poză, fiecare colț al Centrului este perfect pentru a fi imortalizat.
Pasajul Macca Villacrosse. Un spațiu intim, plin de cafenele unde oamenii se pot bucura de o narghilea bună sau o băutură de calitate. Nu este singurul pasaj din București, dar clar este cel mai frumos și circulat.
Cărturești Carusel. Considerată a fi cea mai frumoasă librărie din oraș este un loc cunoscut printre pasionații de fotografie. Aceasta are un farmec contemporan, cu design vechi specific zonei.
Palatul CEC. Cea mai veche bancă din România, construită în anul 1900 are o cupolă magnifică din metal și sticlă. Stilul său superb atrage zilnic turiști care se pozează vis-a-vis de clădire.
Palatul Crețulescu. Clădirea impozantă din capătul Parcului Cișmigiu este o adevărată bijuterie arhitecturală. A aparținut familiei Crețulescu, iar în prezent este sediul UNESCO.
Bucureștiul luat la pas sigur nu duce lipsă de locuri frumoase și impresionante. Atât interiorul, cât și exteriorul multor locuri arată imaginea unui oraș care aspiră la unicitate.
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot