Care sunt diferențele dintre Nutella și Fineti?

de: Ana-Maria
18 02. 2021
Nutella vs Fineti
Nutella vs Fineti

Nutella este un desert popular foarte răspândit. Se întinde pe pâine sau pe clătite, se folosește la prăjituri sau brioșe, ba chiar la înghețată cu aromă de Nutella și a apărut în meniurile restaurantelor din întreaga lume fiind un aliment de bază pentru multe bucătării.

În timp ce Nutella este fără îndoială delicioasă, mulți oameni consideră că este sănătoasă, deoarece conține alune, iar unii chiar o folosesc ca înlocuitor al unturilor de nuci.

Ce este Nutella?

Nutella este o cacao cu alune îndulcite, produsă de Ferrero, o companie italiană care este al treilea cel mai mare producător de ciocolată din lume.

A fost creat inițial în Italia în timpul celui de-al doilea război mondial, când brutarul Pietro Ferrero a adăugat alune măcinate la o ciocolată pentru a compensa lipsa de cacao din țară.

Astăzi, oamenii din întreaga lume consumă Nutella și continuă să crească în popularitate.

Această cremă de ciocolată și alune este consumată în multe feluri și este folosită în mod obișnuit ca topping pentru pâine prăjită, clătite și vafe.

Deși Nutella este în prezent clasificată ca topping de desert, Ferrero a făcut eforturi pentru ca răspândirea să fie reclasificată ca topping de mic dejun, similar cu gemul.

Această schimbare poate să nu pară importantă, dar ar putea avea un impact major asupra modului în care consumatorii percep valoarea sa nutrițională.

Ferrero se mândrește cu componentele simple care alcătuiesc Nutella. De exemplu, compania a depus eforturi pentru a utiliza ingrediente mai durabile, inclusiv ulei de palmier și cacao certificat.

Nutella conține următoarele ingrediente:

Zahăr: Sfeclă sau zahăr rafinat din trestie, în funcție de locul în care este produs. Zahărul este componenta sa cea mai mare.

Ulei de palmier: Uleiul de palmier conferă produsului textura cremoasă.

Alune: 100% pastă de alune pură. Fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 dintre aceste nuci dulci.

Cacao: Majoritatea boabelor de cacao utilizate în Nutella provin din Africa de Vest. Acestea sunt transformate într-o pulbere fină și amestecate cu celelalte ingrediente pentru a da un gust de ciocolată.

Lapte praf degresat: Fabricat prin îndepărtarea apei din laptele degresat pasteurizat. Laptele praf are o durată de valabilitate mult mai mare decât laptele obișnuit și nu trebuie să fie refrigerat.

Lecitina din soia: lecitina din soia este un emulgator, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea separării ingredientelor, menținând textura uniformă și uniformă a răspândirii. Este o substanță grasă derivată din soia și un aditiv alimentar obișnuit.

Vanilină: o componentă aromatică găsită în mod natural în extractul de fasole de vanilie. Nutella conține o formă sintetică de vanilină.

Care este diferența dintre Nutella și Fineti?

Nutella se află în topul preferințelor multora dintre noi. Dar, există mărci mai accesibile care pot satisface și poftele de cremă de ciocolată. Una dintre acestea este brandul Fineti Spread.

Această companie oferă două tipuri de cremă de ciocolată. Primul este „Fineti spread – Cacao, alune și lapte”, în timp ce celălalt este „Double Cocoa”. Textura este netedă și cremoasă. Dar dacă ești un iubitor al cremei Nutella, s-ar putea să fii dezamăgit de gustul Finetii. Aceasta din urmă este mai puțin dulce și are mai puțină ciocolată, dar este mult mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Fineti conține opt ingrediente, iar cinci dintre ele prezintă un risc mediu de daună pentru organism: zahăr, ulei vegetal obținut dintr-o singură plantă sau mai multe, lapte praf degresat, pudră de cacao, pastă de alune, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome.

Cele cinci ingrediente la care ar trebui să acordăm atenție sunt zahărul, grăsimile vegetale, uleiul vegetal, aromele și pasta de alune. Consumul acestora pot cauza reacții alergice, boli cardiovasculare sau obezitate.

Foto: Pexels.com, chipita.com