Una dintre principalele probleme ale Globului o reprezintă aerul poluat. Specialiștii afirmă faptul că acesta este mult mai nociv pentru populație decât fumatul. Urmărind nivelurile de particule minuscule care pot provoca probleme de sănătate respiratorie, studiile au arătat care sunt orașele din lume cu cel mai puțin aer poluat.
Important de reținut că peste 90% din lume respiră aer poluat, ceea ce îl face cel mai mare pericol pentru sănătatea noastră. Întrucât totul s-a oprit din cauza pandemiei coronavirusului, se pare că mediul a revenit și, în timp ce scăderea de scurtă durată a combustibililor fosili a scăzut în cele din urmă poluarea aerului, studiile arată că aerul poluat existent a făcut oamenii mai sensibili la virus și consecințele și-au pus amprenta pe sănătatea acestora.
Din fericire, există mici modificări zilnice pe care le putem face pentru a preveni deteriorarea suplimentară a planetei, cum ar fi investiția în unele produse ecologice și evitarea achiziționării de produse dăunătoare, cum ar fi plasticele.
Într-o notă pozitivă, American Lung Association din 2018 a menționat Hawaii, în special Honolulu, ca având un aer extrem de puțin poluat din Statele Unite și de oriunde altundeva. Există foarte puține operațiuni industriale cu sediul în Honolulu și, din moment ce insulele sunt izolate, nu există particule periculoase care să afecteze aerul.
Orașul Zurich este un alt oraș recunoscut pentru aerul său curat și asta prin planul lor de combatere a poluării: cetățenii săi circulă în mare măsură cu trenul, autobuzele și metroul în loc să conducă mașinile proprii. De asemenea, orașul a implementat tehnici stricte de gestionare a deșeurilor, acestea oferă de fapt o aplicație care îi ajută pe locuitori să urmărească și să gestioneze gunoiul și reciclarea lui.
De-a lungul anilor, calitatea aerului din Stockholm s-a îmbunătățit foarte mult, deoarece orașul a redus cantitatea de poluanți periculoși emiși în aer. Stockholm a emis reguli stricte în cerințele de emisie pentru vehicule și industrii și a introdus mașini electrice și zone de mediu, potrivit IQAir. Stockholm are, de asemenea, o taxă de congestionare în vigoare pentru a ajuta la crearea unui mediu mai curat în oraș.
Calgary, Canada, este unul dintre cele mai curate orașe din lume, în mare parte datorită abordării sale privind gestionarea deșeurilor. Campania lor „Too Good To Waste”, de exemplu, a redus cantitatea de gunoi care merge la depozitele de deșeuri: prin sortarea compostului și a materialelor reciclabile, orașul a redus considerabil deșeurile.
Foto: Pexels.com