Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

20.06.2019
Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

Cimitirul Vesel de la Săpânța, situat în zona Maramureșului, este singurul de acest fel din întreaga lume. Cimitirul este faimos atât pentru crucile viu colorate, cât și pentru versurile amuzante de pe cruci. Totuși, cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța?

Cimitirului Vesel de la Săpânța a luat naștere în anul 1935 și fondatorul lui a fost Stan Ioan Pătraș un artist popular din zona Maramureșului, sculptor, poet și pictor. Cimitirul adăpostește astăzi peste 800 de morminte și, cine își dorește, poate avea un loc de veci aici.

Într-un material postat pe site-ul vice.com, ziariștii notau că la începutul anului 2019, un loc de veci în Cimitirul de la Săpânța costa între trei și cincii mii de lei, adică între 650 și 1.100 de euro.

„După câteva ture pe la magazinul de suveniruri din cimitir – unde găsești de la magneți și vederi până la icoane pe lemn și cruci în miniatură, toate vândute sub oblăduirea bisericii – și o incursiune scurtă la birtul satului, aflu de la localnici că un loc de veci costă de la trei la cinci mii de lei, în funcție de locație și de cât de urgentă e toată treaba. Asta în timp ce la celălalt cimitir din localitate, mai puțin celebru, locurile de veci sunt gratis, după cum mi-a spus popa un pic mai târziu”, scria ziaristul Mircea Barbu, care a adăugat: „Mai târziu, la pomană, preotul, cel la care trebuie să apelezi dacă vrei să cumperi un loc de veci în Cimitirul Vesel, mi-a spus că prețul ar fi mult mai mic, fără să-mi dea o cifră exactă”.

La acest preț se adaugă și prețul unei cruci tradiționale și a unui poet care să facă versurile ce vor descrie, ulterior, viața defunctului.

Cât costă un loc de veci în Cimitirul Bellu?

Cimitirul Bellu este, cu siguranță, unul dintre cele mai scumpe din România. Un cavou cu șase locuri pe Aleea Artiștilor poate să ajungă și la 50.000 de euro. Totuși, sunt și locuri de veci mai ieftine, situate mai departe de zona în care sunt înhumate celebrități, ale căror prețuri pornesc de la 3.000 de euro.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Cum era viața nobililor/boierilor români de odinioară? Câte feluri de mâncare serveau la o masă și ce era considerat „delicatesă”?
Încă din cele mai vechi timpuri au existat clase sociale și nici spațiul carpato-danubiano-pontic nu a făcut excepție. Sute de ani, nobilii au dus o viață diferită de cea a românilor de... citește tot
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Trump: „100% vom avea Groenlanda”
Donald Trump a pus lumea pe jar cu noi declarații. Actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a declarat că își dorește pentru țara sa Groenlanda, deși danezii i-au spus că cea mai... citește tot
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
Care coduri bonus sunt cele mai avantajoase pentru jucători
La momentul actual, cazinourile din mediul online continuă să crească în popularitate în rândul jucătorilor, venind în întâmpinarea acestora cu diverse beneficii. Pe lângă avantajele deja... citește tot