Cât de erodată este armata Rusiei?
Războiul din Ucraina a scos la iveală câteva lucruri despre armata Rusiei pe care nimeni nu le credea. De-a lungul timpului, s-a perpetuat ideea că trupele rusești sunt imbatabile și pot distruge orice inamic. Cu toate acestea, faptele de pe frontul din Ucraina au arătat cu totul altceva.
Potrivit datelor oficiale, în doar două luni de zile, nu mai puțin de 15.000 de soldați ruși au fost uciși, cel puțin 1.600 de vehicule blindate au fost distruse, precum și zeci de avioane și nava amiral a flotei din Marea Neagră. Din păcate, puterea nucleară menține vie dorința de răzbunare, iar Vladimir Putin amenință din când în când cu focoasele nucleare.
Armata nu este altceva decât un element al societății și suferă de toate bolile sale, mai ales când temperatura crește, a afirmat Leon Troțki, potrivit eprimefeed.com.
Armata rusă s-a făcut de râs
Armata rusă prezintă un grad ridicat de putrezire, potrivit specialiștilor în domeniu. Bugetul apărării de peste 250 de miliarde de dolari, este de trei ori mai mare decât cel al Marii Britanii sau al Franței, dar o mare parte din el este irosit sau furat. Vladimir Putin și oamenii săi de încredere au păstrat planurile de invazie ascunse de ofițeri superiori din armată, indicând o neîncredere copleșitoare.
Soldații au consumat mâncare expirată și nemulțumiți fiind și-au abandonat vehiculele militare. Din păcate unii dintre ei au recurs la violență, tortură, viol și crimă, iar în loc să fie condamnați au ajuns să primească onoruri de la Kremlin. Rusia nu a reușit să câștige controlul asupra spaţiului aerian ucrainean sau să combine forța aviatică cu tancurile, artileria și infanteria. Pentru a nu se face total de râs armata rusă împinsă de generali săi a recurs la distrugerea totală a orașelor ucrainene, iar un exemplu edificator este localitatea Mariupol.
Forţele ucrainene au reuşit să facă faţă cu succes trupelor rusești mult mai bine înarmate, dovedind lumii întregi că sunt în stare să meargă până la capăt pentru apărarea patriei și pământului strămoșesc.
Rusia, o țară plină de corupție
Vladimir Putin are o adevărată mașină de propagandă în Rusia, pentru a se putea menține la putere. Prestigiul și poziția sa sunt menținute de forța militară, pe care o prezintă dpret cea mai puternică din lume. Din păcate pentru el și din fericire pentru lumea liberă, lucrurile nu stau chiar așa.
Rusia este într-adevăr ţara cu cea mai mare suprafaţă, însă din punct de vedere economic este un stat de dimensiuni medii. Ca și populație Rusia se află între Bangladesh și Mexic, iar ca forță financiară se găsește între Brazilia și Coreea de Sud și după ponderea exporturilor mondiale se situează între Taiwan și Elveția. Corupția generalizată a făcut ca nivelul de trai din Rusia să fie foarte scăzut. Practic există un grup de oameni extrem de bogați, așa numiții oligarhi, care se învârte în jurul lui Putin, iar majoritatea populației trăiește ca să supraviețuiască.
Liderul rus s-a menținut la putere, în tot acest timp, atrăgând atenția de la sărăcia economică prin mașina de propagandă și diferitele conflicte militare din lume. În ultimii 14 ani, el a invadat Georgia și Ucraina (de două ori) și a luptat în Siria. Mercenarii săi au fost staționați în Libia, Republica Centrafricană, Sudan și acum Ucraina. Putin este un bătăuș global obsedat de deficiențele țării sale. Acest lucru contrastează cu China, care a conștientizat că pentru a fi o superputere mondială trebuie să devină o forță economică.
De la începutul acestui război din Ucraina, Putin și guvernul său nu au încetat niciodată să amenințe cu folosirea armelor de distrugere în masă. Liderul de la Kremlin este rațional în sensul că dorește ca regimul său să supraviețuiască, așa că sunt puține șanse ca acestea să fie folosite. Chiar și așa, nu există nicio îndoială că, pe măsură ce armata rusă rămâne fără opțiuni convenționale, poate apela într-un moment de nebunie la arma nucleară.
Foto: tv8.md