Cât de mult iubește ursul mierea?

28.06.2023
Cât de mult iubește ursul mierea?

Cinematografia prezintă ursul ca fiind un animal fioros, rege al pădurilor. O creatură îmbrăcată într-o mantie de blană care umblă după mâncare, iar care iarna doarme cu lunile. Una dintre cele mai cunoscute lucruri despre ”Moș Martin” este că acesta iubește cel mai mult mierea. Cât adevăr este în această afirmație?

Cât de mult iubește ursul mierea?

ursul

Celebrul personaj animat Winnie Puh, creat pentru amuzamentul copiilor, este un urs îmbrăcat în straie de om care mănâncă foarte mult. Dintre toate bucatele, mierea reprezintă alimentul pe care îl preferă. De la apariția personajului fictiv, mitul care îl prezintă pe urs căutând miere s-a răspândit rapid pe întreg mapamondul.

Mierea este un aliment pe care albinele îl creează în mod natural. Plină de zahăr și calorii, aceasta este folosită în gastronomie și chiar în realizarea băuturilor. Cu toate acestea, excesul mâncatului de miere poate duce la probleme de sănătate legate de prea mult zahăr în organism.

Cu toate acestea, urșii nu au o problemă cu cantitatea de miere pe care aleg să o mănânce. Conform specialiștilor, regii pădurilor iubesc să consume acest aliment natural, reușind să se ferească de înțepăturile albinelor. Astfel că, animalele mari au nevoie de foarte multe calorii și zahăr pentru a rămâne robuste, mierea fiind o modalitate prin care se poate lua raportul de glucoză și fructoză necesare. Pentru a putea trece cu brio de perioada rece, meniul urșilor constă în pește, fructe, nuci și diferite plante.

Câte exemplare trăiesc în România?

România este un stat cu foarte multe zone naturale. Conform specialiștilor, în țara noastră se găsesc cele mai multe exemplare de urși din întreaga Uniune Europeană. Într-un raport al anului 2022, pe teritoriul național se regăsesc aproximativ 8.090 exemplare de urs brun.

Aceștia trăiesc în toate pădurile țării, coborând deseori în orașe când nu reușesc să găsească hrană suficientă în mediul lor natural. De-a lungul timpului, plângerile cetățenilor și încăpățânarea autorităților au dus la vânători de urși pentru a stopa interacțiunea om – animal.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot