Roșiile sunt printre cele mai consumate fructe. Da, roșiile sunt considerate de către oamenii de știință ca fiind fructe. Cu toate acestea, sunt folosite pe post de legume, fiind puse în salate și diverse mâncăruri gătite. Cât de sănătoase sunt roșiile într-un consum ridicat?
În special pe timp de vară, oamenii mănâncă foarte multe roșii. Cei din mediul rural consumă roșiile cu brânză, în salată sau chiar mâncare gătită. Acestea pot fi folosite și în supe/ciorbe, dar și paste sau chiar prăjituri. Roșia este considerată, pe bună dreptate, regina verii. Tocmai de aceea unii se întreabă dacă consumul lor în exces nu poate provoca diverse probleme de sănătate.
Tomatele sunt în general tolerate de organism, alergia fiind în acest caz o afecțiune foarte rar întâlnită. Acestea sunt suculente, dulci, pline de antioxidanți care pot ajuta la combaterea multor afecțiuni. Totodată, nivelul bogat de licopen îmbunătățește sănătatea inimii și prevenirea cancerului și arsurilor solare.
Cu toate acestea, ca și în cazul altor alimente, consumul în exces dăunează, din păcate. În ciuda faptului că sunt considerate produse de bază, esențiale în dieta zilnică, trebuie să fim conștienți de efectele asupra organismului.
Dieta zilnică poate fi diversificată în funcție de preferință, dar este esențial să conțină o cantitate decentă de legume și fructe. La nivel mondial, ceapa este cea mai consumată legumă. Aproximativ 106 milioane de tone de ceapă sunt produse anual. Această cantitate reflectă totalul producțiilor de morcovi, ridichi, ardei și usturoi.
În același timp, cel mai consumat fruct este roșia. Chiar dacă în termeni populari sunt considerate legume, roșiile prin descrierea botanică, sunt clasificate ca fiind fructe. Acestea pot fi consumate atât crude, cât și fierte sau coapte.
Foto: Depositphotos.com