Ce înseamnă un an? Ei bine, un an are pe Terra 365 de zile în anii normali și 366 de zile în anii bisecți, ceea ce dă o medie de 365,2425 zile.
Ca și definiție, în astrologie, durata unui an este egală cu durata unei revoluții a Pământului în jurul Soarelui. Totuși, mișcarea de Revoluție a altor planete durează mai mult sau mai puțin. Cât durează un an pe alte planete dacă am face calculul în zile/ani pământești?
- Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ. Venus își parcurge orbita în 224,7 zile. Rotația în jurul axei sale este foarte lentă și se realizează în 243 de zile.
- Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare. Aceasta înconjoară Soarele o dată la 88 de zile pământene.
- Marte, denumită și „Planeta Roșie” este a 4-a planetă de la Soare. Marte își parcurge orbita în 687 zile pământene. Totuși, o zi pe Marte e doar cu puțin mai mare decât cea de pe Pământ, având 24 de ore, 39 de minute și 35 de secunde. Pe Terra, o zi durează 24 de ore.
- Jupiter, gigantica planetă, se rotește complet în jurul Soarelui în 12 ani. O zi pe Jupiter are doar 9.9 ore terestre.
- Saturn, a doua ca mărime din Sistemul Solar, după Jupiter, înconjoară Soarele o dată la 29 de ani tereștri. Un an saturnian este echivalentul a aproape 30 de ani pământeni.
- Uranus este a șaptea planetă de la Soare și a treia ca mărime (după diametru). Aici, durata unui an este de 84 de ani pământeni.
- Neptun, planeta denumită după Zeul Mării, are o masă de 17 ori mai mare decât cea a Pământului. Neptun își parcurge orbita în 165 de ani.
- Pluto este planeta cea mai înceată, dacă luăm în calcul mișcarea de revoluție. Pluto face o rotație completă în jurul Soarelui în „doar” 248 de ani pământești.
Dacă am sări în Pământ, în cât timp am ajunge pe partea cealaltă?
Foto: pexels.com
Distribuie acest articol: