Fructele și legumele sunt alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a oamenilor. Unora le place să mănânce fructe pe post de desert după masă, iar alții aleg să mănânce fructe în diferite combinații. Oricum ar fi, fructele sunt partea dulce a naturii de care trebuie să ne bucurăm. Totuși, cât zahăr au fructele?
Pe Terra există o varietate de fructe de care unii oameni nici nu sunt conștienți. În diferite forme, culori și gusturi, acestea s-au dezvoltat în funcție de punctul geografic. Spre exemplu, în România putem găsi anumite fructe, iar în Australia, putem găsi fructe de care românii nu au auzit niciodată.
Acest lucru se datorează punctului geografic, atmosferei și chiar exploratorilor. În ultimele secole, în țara noastră au ajuns fructe și legume de care răzeșii lui Ștefan cel Mare nici n-au auzit. Aici ne putem referi la roșii, cartofi, porumb, smochini și chiar kiwi. Conform specialiștilor în nutriție, fructele sunt alimente potrivite pentru cei care vor să aibă o sănătate puternică și pentru cei care vor să lupte împotriva greutății.
Cu toate acestea, există fructe care au un nivel superior de zahăr, iar în cantități mari pot crea probleme organismului. Deși sunt sănătoase, aceste fructe trebuie savurate într-o cantitate normală, fără abuz. Totuși, pentru a nu crea confuzie, zahărul la care ne gândim din start este diferit de zahărul pe care îl găsim în fructe. Acestea conțin fructoză și glucoză, dar și fibre, astfel să sunt digerate și asimilate de corp mai lent.
Lista este completată de smochine și banane. La polul opus găsim avocado, guava, zmeură, papaya sau căpșuni.
Pe lângă merele, perele sau pepenii cu care suntem obișnuiți există în alte colțuri ale lumii fructe care arată și au gust neobișnuit. Fie că vorbim de Indonezia, Thailanda, Japonia, Mexic sau Argentina, aceste țări găzduiesc bunătăți dulci pe care din păcate nu prea le putem cumpăra din magazinele din România:
Foto: Depositphotos.com