O măsurare greșită a unor ingrediente poate strica un preparat pregătit cu drag pentru cei apropiați. Fie că este vorba de gătit, dar mai ales de copt, cel mai important aspect este măsurarea cantităților potrivite.
Cu toate acestea, dacă o persoană este pasionată de gătit și o face des, sigur și-a dat deja seama că trebuie să știe să facă diferite „conversii”. Măsurând corect ingredientele pe care trebuie să le adauge într-un amestec, va obține rezultatele dorite din momentul în care ia decizia de a găti o rețetă.
Câteva grame mai puțin sau câteva grame mai mult au un impact mare asupra rețetei, făcând ca aceasta să aibă un gust neplăcut, să obțină un aluat uscat, să nu se gătească corespunzător în interior sau să se ardă.
Unul dintre lucrurile pe care probabil o gospodină le-a observat deja este că atunci când trebuie să măsoare o cantitate mică dintr-un anumit ingredient, uneori aceasta este exprimată în linguri sau lingurițe. Deși acestea sunt foarte practice, nu sunt foarte sigure în ceea ce privește măsurarea.
O lingură este o unitate de măsură care este folosită pentru a determina volumul unui ingredient. Gramele măsurate cu linguri variază în funcție de densitatea și volumul fiecăruia dintre ele.
Un alt aspect important de luat în considerare este că lingurile pot fi fie puțin adânci, fie pline. Există în comerț linguri speciale pentru gătit. Lingurile de măsurat au patru dimensiuni: o lingură, o jumătate de lingură, o treime de lingură și un sfert de lingură.
În lipsa acestora, sunt luate în considerare doar două măsuri: o lingură și o linguriță. Așadar, o lingură are aproximativ 15 grame, în timp ce lingurița are doar 5 grame. Cu toate acestea, și deși aceasta este regula, depinde de ingredientele măsurate. La urma urmei, nu toate ingredientele au aceeași densitate și acest lucru face o diferență uriașă atunci când sunt măsurate folosind o lingură.
Iată câteva conversii rapide pentru unele ingrediente comune:
Foto: Pexels.com