Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?
Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă? Cui nu-i place cafeaua la ibric? O cafea excelentă nu poate fi făcută de toată lumea. Cum iese cea mai bună cafeaua la ibric?
Se pune apă în ibric (câte cești de cafea se beau) și se adaugă cafeaua, câte o linguriță plină-vârf pentru fiecare ceașcă, atunci când apa fierbe. Dacă se fac mai multe cafele, se mai adaugă o linguriță la fiecare 4 cești de cafea.
Când începe sa se umfle cafeaua si sa se formeze caimacul se lasă cafeaua în ibric pentru a i se decanta zațul. O altă metodă este punerea câtorva stropi de apă rece în ibric, pentru ca zațul să se separe de cafea.
De unde vine numele băuturii cappuccino?
La final, se adaugă zahărul în fiecare ceașcă, în funcție de dorința fiecăruia. O linguriță de zahăr la o linguriță de cafea este rezultatul unei cafele moderate ca și dulceață. Cafeaua se savurează caldă, întrucât dacă este lăsată prea mult în ceașcă, aceasta va involua.
Ce este cafeaua?
Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cafeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora).
Conform isotriei, arborele de cafea își are originile în Etiopia de unde a fost adusă în lumea arabă. În urmă cu sute de ani, cafeaua era considerată aliment și nu băutură, iar boabele se consumau crude. De obicei, membrii triburilor mâncau cafea pentru a avea energie în luptele cu rivalii.
Din Orientul Mijlociu cafeaua s-a răspândit în India, Indonezia și America, dar și în Italia.
București, înaintea Parisului și Vienei
La București, prima cafenea s-a deschis în anul 1667 și se numea „cahvenea”. Afacerea îi aparținea unui fost ienicer, Kara Hamie. Prima cafenea din Paris s-a deschis în 1672, iar în Viena în anul 1683.
Foto: pexels.com