Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

10.07.2023
Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

Blugii reprezintă un mod modern și la modă de a te îmbrăca pe stradă. Fie că sunt evazați, puțin rupți sau chiar strâmți, fiecare are propriul stil. Pentru a fi un tip de îmbrăcăminte sustenabilă, blugii trebuie spălați regulat. Foarte mulți oameni aleg să îi spele mai rar, pentru a nu se decolora. Câte zile este recomandat să porți aceeași pereche de blugi?

După cât timp trebuie spălată perechea de blugi?

blugi

Există blugi care sunt de toate culorile, însă cei mai comuni sunt cei bleu. Purtați pentru o perioadă lungă de timp pot deveni un inconvenient, în special în zilele de vară când corpul uman transpiră mai mult.

Cu siguranță s-a întâmplat să ai o pereche de pantaloni preferați și să îi iei din greșeală sau voit de mai multe ori la muncă. Experții consideră că blugii pot fi purtați de mai multe ori înainte de să fie spălați. Cu toate acestea, este recomandat ca după 3 purtări să fie aruncați în mașina de spălat.

Cum testezi blugii murdari?

Dacă simți că nu sunt murdari, cea mai eficientă metodă de verificare îl reprezintă testul mirosului. Acesta implică pur și simplu mirosirea blugilor. Dacă au un iz urât, este de preferabil să fie băgați la spălat.

Este bine de reținut că există două tipuri de denim, spălat și brut. Denimul/blugul spălat sugerează faptul că înainte de a intra la raft a fost deja trecut printr-o spălare industrială, pentru a se verifica culoarea și aspectul materialului. Pe de altă parte, denimul brut este diferit. Începând cu câteva spălări, blugii își vor deteriora culoarea.

Când a apărut acest tip de îmbrăcăminte?

Greu de murdărit, blugii au devenit rapid pantalonii preferați ai multor generații. Fiind ușor de spălat, rezistenți în timp dar și aspectuoși, blugii sunt și în prezent la modă. Aceștia au apărut pentru prima dată cu mai bine de 500 de ani în urmă, în Italia, la Genova. În același timp, termenul de denim apare pentru prima dată în orașul francez Nîmes.

În anul 1847, un negustor din Germania pe nume Loeb Strauss a sosit la New York, unde împreuna cu fratele său au avut afaceri cu țesături și haine. Jacob David, un croitor din Letonia, colaborator cu Strauss adaugă pantalonilor din denim ținte metalice la buzunarele blugilor pentru mai multă rezistență.

Împreună brevetează produsul pe data de 20 mai 1873, data oficială a apariției pantalonilor blugi la scară largă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot