Ce alimente conțin proteine? Proteinele sunt substanțe care îndeplinesc funcții variate fundamentale în organismul oamenilor. Majoritatea alimentelor conțin proteine, e drept, unele într-un procent mai mare decât altele. Cu toate acestea, specialiștii au alcătuit un top al celor mai bogate alimente în proteine.
Ouăle – un ou cu o greutate de aproximativ 46 de grame conține aproximativ 6,26 g de proteine;
Soia – 100 de grame de boabe mature de soia conțin aproximativ 39,58 g proteine;
Peștele – 100 de grame de pește conține aproximativ 20 g proteine;
Carnea de vită – 100 de grame de carne slabă de vită conține aproximativ 36 g proteine;
Carnea de porc – 100 de grame de carne slabă de porc conține aproximativ 30 g proteine;
Nucile și semințele – 100 de grame de nuci și semințe conțin aproximativ 30 g proteine;
Cartofi – 100 de grame de cartofi conține aproximativ 4 g proteine;
Brânză – 100 de grame de brânză de vacă conține aproximativ 32 g proteine.
Fasole – 100 g fasole conțin aproximativ 17 g proteine
Proteinele fac parte din fiecare celulă, ţesut sau organ al corpului nostru. Acestea sunt înlocuite permanent întrucât sunt descompuse în procesul de digestie.
Majoritatea adultilor ar trebui sa consume aproximativ 56 de grame, cat este cantitatea zilnica recomandata, potrivit lui Donald Layman, profesor de nutritie la Universitatea Illinois. Cei care fac însă sport au nevoie de 0,77 de grame de proteine zilnic, pentru fiecare jumatate de kilogram din greutatea lor.
Foto: pexels.com