Apa fructată este tot mai promovată, în ultima perioadă. În zilele caniculare de vară, hidratarea este esențială, iar specialiștii recomandă consumul a minim 2 litri de lichide pe zi. Dacă ești una dintre persoanele căreia nu îi place să bea foarte multă apă, atunci o poți combina cu diferite fructe pentru un plus de savoare.
Apa fructată, așa cum îi spune și numele, nu este altceva decât apă amestecată cu fructe și după aceea strecurată. Pentru realizarea acesteia puteți folosi fructele care vă plac. Unele persoane adaugă și legume, însă amestecul cu fructe este mai gustos. Lămâia și menta sunt cele mai folosite, atunci când este preparată o apă fructată. Specialiștii recomandă această băutură, fiindcă pe lângă faptul că te hidratează îți aduce și un surplus de vitamine.
Așa cum specificam mai sus această băutură poate fi realizată în combinație cu fructele care vă plac. Site-ul shtiu.ro vă prezintă o rețetă ușor de preparat. De ce ingrediente aveți nevoie? Căpșuni, busuioc, bucăți de portocal, zmeură, lămâie și, evident, apă.
Căpșunile sunt fructe foarte aromate. Ele trebuie tăiate în două și adăugate în apă. Aceasta este baza unei ape fructate foarte gustoase. După aceea, se adaugă o mână de busuioc, care în prealabil este zdrobit pentru a-și elibera aroma. Ulterior, adăugați câteva bucăți de portocală, zmeură și lămâie. După ce toate ingredientele au fost amestecate, compoziția se dă la frigider pentru minim o oră. Această apă fructată se servește rece și este un adevărat deliciu.
Corpul uman este compus în cea mai mare parte din apă. La naștere, un copil are organismul compus din 75% apă. Cu cât înaintează în vârstă cu atât mai mult o persoană se usucă. Așadar, la maturitate, un bărbat are organismul format din 60% apă, iar o femeie din 55%. Persoanele care ajung la vârsta a treia conțin decât 50% apă. De aceea, specialiștii recomandă consumul zilnic a minim 2 litri de lichide, fiindcă apa este esențială în funcționare a unui organism.
Foto: glamour.ro