Ce este avocado? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun tot mai mulți oameni din România, după ce pe Internet sau la televizor apar rețete care conțin ingredientul minune. Shtiu.ro îți spune totul despre avocado.
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala. Atât fructul, cât și arborele sunt comestible, iar termenul de „avocado” se referă și la fructul acestui copac. Acesta este recunoscut pentru proprietatea sa de a nu îngrășa, dacă este consumat în mod moderat, iar pasta guacamole este cel mai renumit preparat în care este prezent fructul.
Care este diferența dintre vegan și vegetarian?
Avocado se folosește atât în cosmetică, cât și în gastronomie. Fructul nu conține zaharuri și cea mai cunoscută este pasta de guacamole, în care avocado este ingredient principal. Printre proprietățile acestuia se mai numără și:
Principalele țări care produc avocado sunt Mexic, Chile, Republica Dominicană, Indonezia și Columbia.
Avocado este un pic mai mare decât un măr și are coaja de culoare vișiniu- închis. Inițial, atunci când este cules, fructul este de culoare verde-închis, însă se mai închide atunci când se coace și se rupe din copac. Cu cât este mai copt, cu atât fructul este mai moale. Înăuntru, fructul are un sâmbure mare, care se îndepărtează cu ușurință, consumându-se doar pulpa. Aceasta din urmă se va desprinde foarte ușor de coajă.
Care sunt peștii fără oase? Pești cu puține oase, buni de mâncat
Foto: Pexels.com