Ce este biftec tartar? Cum se prepară?

27.07.2023
Ce este biftec tartar? Cum se prepară?

Bucătăria mondială cuprinde tot felul de preparate, unele mai ciudate ca altele. Cert este că fiecare regiune vine cu mâncărurile sale tradiționale, apreciate în special de localnici. Cu toate acestea, lumea s-a schimbat, iar globalizarea a dus la răspândirea rapidă a informației dintr-o parte în alta a planetei. Așa se face că unele mâncăruri se prepară mai peste tot în lume, indiferent de cultură și civilizație.

Biftec tartar, un preparat culinar nu pentru oricine

Biftec tartar, cunoscut și sub denumirea de tartar de vită sau tartar de carne, este un preparat culinar din bucătăria internațională, care constă în carne crudă de vită tocată fin, de obicei, file de vită, amestecată cu diverse condimente și ingrediente pentru a crea un aperitiv sau un fel principal gustos și rafinat. Este bine de menționat că nu oricine poate savura o astfel de mâncare.

Preocupările legate de sănătate au redus popularitatea acestui fel de mâncare cu carne, în unele părți ale lumii, din cauza pericolului de contaminare cu bacterii și paraziți, cum ar fi Toxoplasma gondii și Taenia saginata.

Cum se prepară biftecul tartar?

Ingrediente

Mod de preparare

Tartarul de vită se prepară prin mărunțirea fină a cărnii crude, apoi amestecarea acesteia cu condimentele și ingredientele prezentate mai sus. Se servește adesea cu pâine prăjită sau felii de pâine neagră. De asemenea, uneori este însoțit de salată verde sau alte garnituri.

Biftecul tartar este o delicatesă apreciată de gurmanzi, iar rețetele pot varia în funcție de preferințele locale și ale bucătarului.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot