Românii sunt mari amatori de ciorbe. Acest preparat culinar a devenit, oarecum, un produs tradițional, turiștii din întreaga lume care ajung la noi în țară dorind să încerce mâncarea. Cert este că sunt tot felul de rețete de ciorbe, însă cea de potroace are un gust aparte care poate satisface și cele mai pretențioase papile gustative.
Trebuie precizat că ingredientele din ciorba de potroace pot să difere de la o regiune a țării la alta, însă acrirea ei se va face întotdeauna cu zeamă de varză. Așa cum îi spune și numele această mâncare poate folosi potroacele de la pui, curcan, gâscă sau rață. Pentru cei care nu știu, potroacele sunt măruntaiele de la pasăre, precum gâtul, pipota și așa mai departe.
Pentru a găti o ciorbă de potroace aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare
Într-o oală se pune apa și și se adaugă potroace de pasăre împreună cu bulionul și zarzavaturile tăiate felii. Inițial, în apă se adaugă sare. Cu un sfert de oră înainte de final, se adaugă orezul care a fost spălat în prealabil.
Pe foc se mai pune o altă oală, în care se călesc, fie în ulei fie în untură de porc, ardeiul, cu cepele și roșiile tăiate. După ce acestea s-au gătit, se adaugă supa din cealaltă oală împreună cu toate ingredientele. Peste întreaga compoziție se adaugă zeamă de varză, sare și piper după gust.
Ciorba este lăsată să fiarbă în continuare și se adaugă verdețurile. Într-un bol, separat, se zbate smântâna sau iaurtul cu gălbenuşurile de ou și două linguri de apă rece, apoi se diluează cu un polonic de ciorbă fierbinte. Întreg amestecul este apoi turnat în oală. În momentul acesta, ciorba de potroace este bună de servit. Poftă bună!
Foto: Wikipedia.org