Kilogramele în plus sunt o problemă pentru o mare parte dintre oameni. Din cauza unor probleme de sănătate sau a sedentarismului, fiecare dintre noi a pus câteva kilograme. În sprijinul celor care vor să slăbească, au fost inventate mai multe metode mai mult sau mai puțin promovate. Una dintre ele poartă numele de „detoxifiere”? Cât de sănătoasă este detoxifierea?
Știm, nimănui nu îi place să aibă câteva kilograme în plus. Fie din cauza aspectului, fie din cauza spuselor apropiaților, încercăm din răsputeri să ajungem mereu în formă. Iarna, dar în preponderență sărbătorile sunt momentele din an în care din cauza mâncării ajungem să cântărim mai mult decât am vrea.
În ajutorul celor care vor să aibă un spirit sănătos, dar și să îi bucure ceea ce văd pe cântar, au fost dezvoltate mai multe tipuri de diete, bazate pe fiecare tip de metabolism. Una dintre cele mai populare și utilizate astfel de metode poartă denumirea de detoxifiere.
Conform specialiștilor în medicină, detoxifierea este un termen care se folosește pentru curățarea corpului, prin eliminarea toxinelor din organism. Reprezintă o practică recunoscută și veche, redevenită populară în ultimii ani.
Cura de detoxifiere este recomandată să se urmeze de cel puțin două ori pe an, în special primăvara și toamna. Metodele principale de detoxifiere sunt foarte multe, principiile de bază fiind similare. Această dietă se referă la consumul predominant al unor alimente naturale, ușoare, împreună cu un raport de lichide de cel puțin 2 litri de apă sau ceaiuri zilnic.
Cele mai importante alimente care ajută la detoxifierea organismului sunt:
Din păcate, timpurile în care trăim ne fac să fim mai atenți la carieră, decât la mâncăm zilnic. Ne grăbim să mâncăm, o facem chiar în fața calculatorului pentru a finaliza din mail-uri. Ajungem adeseori să nu ne gândim ce mâncăm, să comandăm cele mai nesănătoase feluri, punându-se sănătatea în pericol.
Haideți să descoperim împreună alimentele care ne îngrașă:
Foto: Depositphotos.com