Ce este dieta indiană? Într-o lume în care toți caută soluția magică pentru a dat jos câteva kilograme, dieta indiană pare soluția salvatoare.
O dietă nu ar trebui nici să dezechilibreze organismul, nici să-l facă pe cel care o folosește să se înfometeze. Și, evident, să nu-și pună deloc sănătatea în pericol. Dieta indiană se ține pe zile și promite ca la finalul ei, cei care o țin cu strictețe să piardă cam un kilogram pe zi. Astfel, după o dietă de o săptămână, cei ce o țin vor avea cu șapte-opt kilograme mai puțin când se vor sui pe cântar.
Ziua 1
Cei care țin dieta trebuie să consume numai fructe, e drept, cu câteva excepții: struguri, banane și mango. În rest, fructe la greu.
Care este diferența dintre ouăle cu coaja albă și cele cu coajă maro?
Ziua 2
De această dată, cei care țin dieta au voie să consume doar legume fierte sau crude. De preferat sunt legumele verzi, însă sunt permise toate legumele din lume.
Ziua 3
Ziua trei este o combinație de legume și fructe. Totuși, cei ce aleg dieta sunt sfătuiți să renunțe pentru 24 de ore la cartofi.
Care este diferența dintre vegan și vegetarian?
Ziua 4
Aceasta este ziua bananelor și doar atât când vine vorba despre mâncare. Șase banane combinate cu patru pahare de lapte ar trebui să fie suficiente pentru o zi întreagă.
Ziua 5
Sunt permise legumele, mai ales varza, și sunt interzise roșiile.
Ziua 6
În cea de-a 6-a zi sunt permise legumele în stare crudă, mai ales varza și brânza de vacă. Vor fi evitate roșiile.
Ziua 7
În cea de-a 7 zi și ultima a dietei, doritorii au voie să bea suc de fructe și alte legume.
Pe durata dietei trebuie să se consume multă apă, să nu se consume cafea sau alcool, iar legumele să fie consumate doar în stare naturală sau sub formă de salată. Totodată, cei care țin dieta nu ar trebui să sară peste nicio masă și să evite surplusul de sare și zahăr. Ideal ar fi ca salatele să fie preparate în casă.
Foto: pexels.com