Pop Cola este o băutură carbogazoasă produsă de Merlins Beverages. Această companie este lider de piață pe segmentul apelor cu vitamine, cu brandul „Vitamin Aqua”. Așadar, Pop Cola poate fi considerată o băutură sănătoasă, fiind una botanică, produsă doar din plante fără chimicale.
Sucul este destinat oamenilor care au grijă de sănătatea lor și sunt atenți la ceea ce mănâncă și ce beau. Publicul țintă al companiei îl reprezintă tinerii, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Potrivit Merlins Beverages, produsul este destinat celor care apreciază estetica și gustul distins al băuturii răcoritoare.
Băutura Pop Cola se găsește pe piață în două variante: clasic și fără zahăr. Pop Cola este o cola botanică, cu aromă naturală de plante, extract de ghimbir și nucă de cola, fără conservanți. Produsul face parte din categoria premium plus și conține cu 30% mai puțin zahăr decât media pieței, în varianta clasică. Pop Cola fără zahăr este îndulcită cu stevie și sucraloză. Bulele fine conferă o notă distinsă produsului și completează în eleganță produsul final.
Compania Merlins Beverages se bucură de succes cu produsele sale mai vechi Vitamin Aqua și Lemonade și speră ca oamenii să aprecieze și noua gamă Pop Cola.
Diferența dintre Pop Cola și Coca-Cola este în principal de ingrediente. Prima este o băutură botanică produsă din plante și fără conservanți, cea de doua este un suc, considerat mai mult sau mai puțin sănătos, care conține conservanți.
Iată lista ingredientelor din Coca-Cola, potrivit site-ului oficial:
O altă diferență o reprezintă publicul țintă. Pop Cola este oferită, în principal, oamenilor care vor să aibă un corp sănătos și sunt atenți la ceea ce mănâncă și beau, în schimb Coca Cola este oferit maselor largi de populație.
Coca-Cola a fost inventată de farmacistul John Pemberton, acum mai bine de o sută de ani. În anul 1886, având la bază două ingrediente (extrasul de coca şi nucile de cola), produsul a început să fie vândut. Deși la început nu s-a bucurat de un succes masiv, câțiva ani mai târziu, John Pemberton i-a vândut compania lui Asa Candler, un om de afaceri din Atlanta. Acesta a vândut-o la rândul lui către Ernest Woodruff, în 1919. Când Ernest Woodruff a achiziționat Coca-Cola, şi-a garantat împrumutul la bancă cu o copie scrisă a faimoasei rețete. Aceasta a fost recuperată în 1925, când datoria a fost achitată, iar varianta scrisă a formulei lui Pemberton a fost depusă într-un seif al băncii Trust Company. Acolo, rețeta a rămas până în anul 2011, atunci când a fost mutată la muzeul World of Coca-Cola.
Foto: Pexels.com