Ce este prostata?

02.08.2023
Ce este prostata?

Corpul uman este un amalgam de circuite menite să funcționeze perfect. Odată cu vârsta, apar problemele de sănătate pentru cei mai mulți dintre indivizi. Somnul deficitar, vederea slabă sau încărunțirea părului sunt cele mai evidente semne de îmbătrânire. Totuși, bărbații mai suferă de o problemă. Ce este prostata?

Ce este prostata? De la ce vârstă apare?

prostata

Când suntem tineri zburdăm de energie, iar toată lumea este a noastră. Cu trecerea timpului, ne dăm seama că trebuie să fim atenți cu mișcările pe care le facem pentru a nu avea leziuni la bătrânețe. Din punct de vedere biologic, celulele din corpul uman sunt programate să înceapă procesul de îmbătrânire începând cu vârsta de 20 de ani.

Odată atinsă această vârstă, corpul începe să nu mai producă la fel de mult colagen, astfel că pielea începe să piardă din elasticitate. Din acel moment putem să începem să ne gândim la problemele de sănătate care vor apărea în viitor. Una dintre cele mai comune dificultăți din viața unui bărbat este prostata. Cei mai tineri, în special cei care nu s-au lovit de aceasta, nu cunosc efectele prostatei și nici care sunt posibilele tratamente.

Medicii specialiștii afirmă că prostata este o glandă de forma și mărimea unei castane care se află imediat sub vezica urinară. Aceasta înconjoară uretra, canalul prin care este evacuată urina spre exterior. Cele mai întâlnite simptome ale prostatei sunt:

Vârsta în jurul căreia bărbații ar trebui să fie atenți la prostată este de 50 de ani. Acesta este momentul în care apar simptomele specifice.

Câți neuroni există într-un organism sănătos?

Neuronii sunt responsabili pentru transmiterea informațiilor de la creier spre corpul uman. Astfel că, orice mișcare vrem să o facem, este filtrată și transportată către mușchi cu ajutorul acestora. Neuronii se formează înainte de naștere. Într-un organism sănătos, cercetătorii estimează că există aproximativ 86 de miliarde.

Orice pierdere de neuron înseamnă un pericol pentru viață. Acest lucru se întâmplă pentru că fiecare neuron este conectat cu alți 1.000, creând o adevărată rețea de informații.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot