Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

20.02.2023
Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

Drogurile sunt unele dintre cele mai periculoase vicii, din prezent. Persoanele care consumă astfel de substanțe interzise de lege devin dependente de ele și cu greu se pot lăsa. Cei care conștientizează că sunt, mai mult sau mai puțin la un pas de moarte, apelează la ajutor de specialitate în clinici dedicate celor cu această problemă. Din păcate, unii nu mai reușesc să meargă pe calea cea bună și au loc tot felul de tragedii.

Statele Unite ale Americii este una dintre țările care este cea mai afectată de consumul de droguri. Potrivit statisticilor, în SUA, o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza unei supradoze. Autoritățile americane sunt în alertă maximă, după ce pe piață a apărut un nou drog numit „Tranq” care provoacă dependență și distruge organismul uman în așa fel încât, uneori, doctorii sunt nevoiți să apeleze la amputări.

Ce este drogul „Tranq”?

Drogul „Tranq” a alertat autoritățile americane, după ce medicii au observat cum pielea consumatorilor putrezește, efectiv, pe ei. Drogul este compus dintr-un tranchilizant pentru animale, numit xilazină, și un amestec de fentanil. Această substanță din urmă este folosită și singură ca drog, însă în amestec cu tranchilizantul pentru patrupede este devastator. O punguță cu un astfel de drog costă doar câțiva dolari.

„Tranq” este atât de puternic ca drog încât pe lângă starea de inconștiență duce și la putrezirea pielii consumatorului. Practic, apar așa numitele escare, care netratate duc la amputarea membrelor persoanei în cauză. Din păcate, oamenii care consumă un astfel de drog vor să revină la starea oferită de acesta, imediat după ce efectul trece. Specialiștii atrag atenția că nu există un tratament pentru acest drog, deoarece xilazina este un sedativ și nu un opioid.

Tranq zombifică trupul oamenilor. Până acum nouă luni, nu am avut niciodată răni. Acum, am găuri în picioare și tălpi. Vezi oamenii de aici că sunt o coajă. Își trăiesc viața câte două minute, o dată, pentru că asta e tot ceea ce contează. Sunt norocos că mai am încă forță să lupt, a povestit Sam, în vârstă de 28 de ani, care a avut probleme cu drogurile încă de la 14 ani, potrivit nytimes.com.

Cel mai afectat oraș din Statele Unite ale Americii de acest nou drog este Philadelphia. Autoritățile americane încearcă prin diferite campanii să conștientizeze populația de pericolul acestuia.

Foto: news18.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot