Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

11.02.2021
Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

Un extras de cont este un rezumat periodic al activității contului cu o dată de început și o dată de încheiere. Cele mai cunoscute sunt extrasele de cont de verificare, de obicei furnizate lunar, și extrasele de cont de brokeraj, care sunt furnizate lunar sau trimestrial. Facturile lunare ale cardului de credit sunt, de asemenea, considerate extrase de cont.

Extrasele de cont se referă la aproape orice rezumat oficial al unui cont, oriunde este deținut contul. Companiile de asigurări pot furniza extrase de cont care să rezume valorile plătite în numerar, de exemplu.

Declarațiile pot fi generate pentru aproape orice tip de cont care reprezintă tranzacții în curs în care fondurile sunt schimbate în mod repetat. Aceasta poate include conturi de plăți online, cum ar fi PayPal, conturi de card de credit, conturi de brokeraj și conturi de economii.

Ce este un extras de cont? Înțelegerea extraselor de cont

Companiile de utilități, precum și furnizorii de servicii de televiziune prin telefon și abonament, generează de obicei extrase de cont pentru clienții lor, detaliind utilizarea lor și orice surplus în timpul ciclului de plată.

Astfel de extrase enumeră de obicei debitele plătite, fondurile primite sau creditele primite de titularul contului și taxele asociate cu menținerea contului. De exemplu, anumite tipuri de conturi de economii ar putea suporta comisioane regulate de întreținere, cu excepția cazului în care un anumit sold minim de fonduri este menținut în cont. Abonamentele la televiziunea prin cablu pot include taxe de stat și alte suprataxe care sunt incluse în furnizarea de servicii regulate.

Cum se folosesc extrasele de cont?

Extrasele de cont ar trebui examinate pentru a fi corecte, iar declarațiile istorice sunt esențiale pentru bugetare. Un extras de cont de credit, de exemplu, poate arăta nu numai soldul datorat, ci rata dobânzii percepute pentru acea datorie și orice comisioane care au fost adăugate în timpul ciclului de plată.

Aceasta poate include taxe întârziate pentru plățile care nu au fost primite până la scadență, precum și comisioane de descoperit de cont atunci când titularii de conturi bancare cheltuiesc excesiv. Acestea pot reprezenta o fereastră către finanțele fiecăruia dintre noi.

Mai mult de atât, acestea pot să enumere informații financiare care se referă la deținătorul contului, cum ar fi scorul lor de credit sau timpul estimat până la achitarea completă a unei datorii prin plăți în rate.

Alertele și notificările către titularul contului pot apărea, de asemenea, pe aceste extrase, atrăgând atenția asupra problemelor legate de cont care trebuie soluționate, astfel de taxe neobișnuite care ar trebui revizuite și verificate.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot