Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

11.04.2023
Ce evenimente au avut loc după răstignirea lui Iisus Hristos?

Săptămâna Patimilor este timpul în care omenirea află și redescoperă prin ceea ce a trecut Iisus Hristos înainte de răstignire. După ore de chin, El și-a dat ultima răsuflare în Vinerea Mare, iar în a 3-a zi a Înviat. Crucificarea lui Hristos a fost consemnată de apostolii Lui, astfel că toți creștinii pot citi evenimente care au avut loc în apropierea Paștelui. Ce evenimente au avut loc însă după răstignirea Mântuitorului?

Ce s-a întâmplat după răstignirea lui Iisus Hristos?

răstignirea

Iisus Hristos este una dintre cele mai importante persoane din istoria lumii. Calendarul pe care îl privim în fiecare zi  este făcut în numele Său. Reprezentarea calendarului semnifică anii de dinaintea nașterii Mântuitorului și după naștere.

În timpul vieții, Iisus și-a trăit viața în căință, în voia Domnului, ajungând să aibă alături numeroși adepți. La vârsta de 33 de ani, unul dintre cei 12 Apostoli L-a trădat, fiind arestat și ucis prin metoda favorită a Romanilor, răstignirea.

La scurt timp după răstignire, în jurul orei 14, Iisus Hristos a spus ultimele cuvinte: „Tată, în mâinile Tale îmi las spiritul”. După care au urmat o serie de fenomene stranii legendare și care nu pot fi înțelese de mulți.

Conform scripturilor, la puțin timp după ce Iisus Hristos și-a spus ultimele cuvinte, un cutremur a rupt templul din Israel în două. Perdeaua templului s-a rupt de sus în jos. Pământul s-a cutremurat, iar stâncile s-au despicat. Mormintele s-au deschis, iar numeroși oameni morți au revenit la viață.

Evenimentele inexplicabile sunt urmate de Învierea lui Iisus din Morți. În timp ce Mama și Maria Magdalena au vizitat mormântul sfânt, piatra de pază era mutată, iar trupul Său era dispărut.

Cine au fost persoanele care au fost crucificate lângă Iisus Hristos?

Tradiția creștină susține și consemnează faptul că lângă Mântuitor au mai fost răstignite încă două persoane. În stânga lui Iisus se afla Gestas, iar în dreapta se afla Dismas. Cei doi reprezintă o întruchipare a binelui și răului. Gestas este întruchiparea hoțului rău, iar Dismas a celui bun.

În timpul răstignirii, Gestas, întruchiparea răului nu îl recunoaște pe Iisus, iar o cioară îi mănâncă ochiul. Dismas, îl ceartă pe Gestas și îi proclamă nevinovăția lui Hristos. Acesta nu cere să fie dat jos de pe cruce. El cere însă să fie luat alături de Hristos, spunând: „Iisuse, adu-ți aminte de mine când vei veni în împărăția Ta”.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot