Călin Georgescu, un inginer agronom în vârstă de 62 de ani, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Alegerile au fost anulate de CCR din pricina manipulării votului prin rețelele sociale și finanțarea ascunsă. Totuși, de câteva luni, despre candidatul Călin Georgescu se vorbește în toate mediile: ziare, televiziuni, social media. Iar pentru că românii vor să știe totul despre un eventual președinte, mulți au căutat pe Google: „Ce înălțime are Călin Georgescu?”. Chiar, ce înălțime are?
Din păcate, nu există surse oficiale sau informații detaliate despre înălțimea exactă a acestuia, iar în cazul personalităților publice, astfel de detalii sunt de obicei mai puțin relevante decât realizările lor profesionale. Totuși, din aparițiile sale publice, pe lângă persoane deja cunoscute, ne putem da seama că nu este foarte înalt.
De exemplu, jurnalistul Robert Turcescu are 178 de cm. Acesta l-a avut invitat în platou la Metropola TV pe Călin Georgescu. Se vede cu ochiul liber că Georgescu este mult mai mic de înălțime, având aproximativ 168- 170 de cm. O altă imagine cu Georgescu fotografiat alătui de George Simion, liderul AUR, arată diferența dintre cei doi. Simion are și el 180 de cm. În eventualitatea în care ar deveni președintele României, acesta ar fi cel mai scund de după Revoluție. Nicolae Ceaușescu avea 168 de cm, cam cât Călin Georgescu.
În cadrul unei emisiuni electorale, fiind întrebat de moderatoarea emisiunii despre războiul care are loc la granița României, Georgescu sugerează că „nu există niciun conflict”. „Ați fost acolo? Ați văzut cu ochii dumneavoastră?”, întreabă el uimindu-și interlocutorul.
Care este adevărul?
Războiul din Ucraina este un conflict mondial care a pus pe jar întreaga omenire. Pe data de 24.02.2022, Rusia invada Ucraina într-un atac ce avea să lase lumea înmărmurită. La aproape 3 ani de la conflict, peste 700.000 de oameni au murit (soldați ruși, ucrainieni și civili).
Invitat la Gojira la podcast, Călin Georgescu a negat faptul că tezaurul României este la Moscova. „Este la Londra, toată lumea știe!”. Singurul care mai neagă existența tezaurului României la Moscova este chiar Vladimir Putin.
Care este adevărul?
În august 1916, România luase decizia intrării în Primul Război Mondial, alături de Antantă (Franța, Imperiul Britanic și Impreiul Rus). Oamenii politici ai vremii au luat în calcul mutarea tezaurului în Rusia, cu atât mai mult cu cât Banca Națională a Franței luase o decizie similară și mutase tezaurul în Statele Unite ale Americii.
41 de vagoane de aur au ajuns în 1916 la Moscova. Primul transport de 17 vagoane a plecat în 1916 și cel de-al doilea transport cu 24 de vagoane a plecat în 1917. Rușii nu au mai returnat niciodată tezaurul României.
Călin Georgescu este convins că omul nu a ajuns pe Lună: „Nu că nu cred, sunt sigur că n-a fost așa. Este o manipulare!” Acesta mai spune: „Drept dovadă, că după ce au fost prin anii 70, n-a mai fost nimeni pe Lună. Adică brusc, domnule, n-am mai avut tehnică s-o facem și ne-am dus atunci și…”
Care este adevărul?
Americanul Neil Armstrong va rămâne pentru eternitate ca fiind primul om din istorie care a pășit pe Lună. Pe data de 20 iulie 1969 echipajul misiunii de aselenizare Apollo 11 format din Neil Alden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă și Edwin Eugene „Buzz” Aldrin Jr., comandantul modulului lunar ajungea pe Lună, satelitul natural al Terrei. De ce nu s-a reîntors omenirea pe Luna? Astronomii consideră că Luna nu mai reprezintă un interes atât de mare.