Ce înseamnă B.U.G. din denumirea trupei B.U.G. Mafia?

23.08.2021
Ce înseamnă B.U.G. din denumirea trupei B.U.G. Mafia?

B.U.G. Mafia este una dintre cele mai cunoscute trupe de hip-hop din România. Aceasta a fost înființată în anul 1993, într-o perioadă cu multe frământări sociale. În prezent formația este compusă din Tataee, Caddy și Uzzi.

Cum a fost înființată trupa B.U.G. Mafia?

După căderea comunismului și multe cântece patriotice închinate liderului Nicolae Ceaușescu, muzica a cunoscut în sfârșit libertatea de care avea nevoie pentru a se exprima la adevărata valoare. Frământările sociale și neajunsurile au făcut ca să apară și la noi fenomenul hip-hop. Acest gen de muzică cu versuri dure, critice, la adresa tuturor, a făcut să fie ușor îmbrățișat de masele de oameni.

Pe data de 12 octombrie 1993, se întâlnesc din întâmplare pe stradă Dragoș Vlad-Neagu (Caddillac, care ulterior a fost prescurtat la Caddy) și Vlad Irimia (Tataee). Cei doi cochetau deja cu muzica hip-hop și decid să înființeze trupa „Black Underground”. Așadar, ceea ce avea să devină formația B.U.G. Mafia a avut la început în componență doar doi membri, cărora li s-au adăugat pe parcurs alți doi: D.D și Mr. Nobody. Ulterior, acești doi ultimii membrii s-au retras, iar Uzzi (Alin Demeter) a devenit noul component al formației.

‘Facem o trupa împreună?’… Niciunul dintre noi nu a realizat că rostirea acestei întrebări va trasă liniile vieților noastre și va contura o mare parte din oamenii care suntem astăzi. Acum, la peste 15 de ani de când am început, povestea trupei B.U.G. Mafia pare ireală și dacă nu ar exista piesele, clipurile, concertele, articolele din presă, aparițiile TV și nu în ultimul rând voi, fanii trupei și ai muzicii B.U.G. Mafia, ar fi foarte probabil ca cineva care ar auzi pentru prima dată acest nume și ce stă în spatele lui să creadă că e vorba despre ceva ieșit din imaginația bogată a unui scenarist, se arată în istoria trupei, publicată pe site-ul oficial.

Ce înseamnă B.U.G. din denumirea trupei B.U.G. Mafia?

La început, trupa formată doar din Tataee și Caddillac s-a numit „Black Underground”, însă după cooptarea lui Uzzi se mărește și numele devenind „Black Underground Mafia”. Pe 20 septembrie 1995 apare primul album al trupei numit „Mafia”. După mai multe concerte și colaborări, formația ajunge să se numească B.U.G. Mafia, după abrevierea cuvintelor „București UnderGround” și semnează un nou contract cu casa de producție „Cat Music”.

Cei trei aveau muzica în sânge și scot melodii una după alta. Hit-urile încep să fie difuzate la radio, iar fanii se înmulțesc de la o zi la alta. Colaborarea cu Loredana Groza, din anul 1998, a dus la apariția piesei „Ridică-mă la cer” (Lumea e a mea), melodie care i-a propulsat în topurile muzicale românești și a făcut ca albumul să fie vândut în 125.000 de discuri. Printre cele mai de succes albume B.U.G. Mafia se numără „Născut şi crescut în Pantelimon“ (1996), „După blocuri“ (2000) şi „Băieţi buni“ (2003).

În tot acest timp, de la înființare trupa B.U.G. Mafia a scos 13 albume, având peste un milion de discuri vândute, mai mult de 400.000 de fani pe Facebook si peste 80 de milioane de vizualizari pe YouTube.

Foto: Instagram.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot