Ce înseamnă când visezi bani? „Am visat bani”

de: Sorin Florea
03 07. 2020
bani

Banii au o puternică semnificație atât în viața reală cât și în vis. În decursul unei vieți, o persoană visează de mai multe ori bani, fie că sunt sub formă de monedă sau de hârtie. Semnificația acestora, în vis, ține și de contextul în care apar. De obicei, banii simbolizează bogăția, puterea, prosperitatea, încrederea în sine, succesul, însă pot avea și o conotație negativă.

Ce înseamnă când visezi bani?

Site-ul shtiu.ro vă prezintă diferite interpretări ale banilor în vis. Dacă ai visat că ai câștigat bani, înseamnă că ai încredere în tine și vei reuși să îți îndeplinești obiectivele, pe care ți le-ai propus în viitorul apropiat. Un lucru negativ urmează să se întâmple dacă în vis ai pierdut banii sau nu îi mai găsești acolo unde i-ai lăsat.

Potrivit superstițiilor, nu este bine să găsești bani pe stradă în vis, însă dacă acest lucru se întâmplă semnifică faptul că ai o atitudine pozitivă față de un eveniment care urmează să se întâmple. Totodată, dacă ai visat că cineva ți-a furat banii înseamnă că ai ratat o oportunitate în viață. În tradiția populară, banii de hârtie semnifică un lucru pozitiv, în timp ce monedele prevestesc un eveniment cu conotații negative.

De ce visează oamenii?

Știința a făcut progrese fantastice în înțelegerea comportamentului uman în timpul somnului, în mod deosebit în ceea ce privește visele. Cu toate acestea, rămâne încă necunoscut răspunsul la întrebarea ”De ce visăm?”.

Există, totuși, o serie de teorii emise de cei care au efectuat studii asupra somnului. Unii cercetători consideră că visarea este o consecință a altor procese biologice ce au loc pe durata somnului, în timp ce alții opinează că aceasta are un scop primordial.

În studiile desfășurate de-a lungul timpului au fost implicați specialiști din diverse domenii, cum ar fi: psihologie, psihiatrie sau neurobiologie. Iată câteva dintre teoriile acestora în ceea ce privește visele:

  • acestea reprezintă o formă de procesare a memoriei, care contribuie la consolidarea cunoștințelor dobândite, dar și la stocarea amintirilor din memoria pe termen scurt, transformându-le în amintiri pe termen lung.
  • sunt o extindere a conștiinței pe care o avem în stare de trezie, care reflectă experiențele vieții.
  • visele reprezintă un mijloc prin care mintea găsește rezolvare unor gânduri, emoții și experiențe dificile, complicate, neliniștitoare, pentru a obține un echilibru psihologic și emoțional.
  • faptul că oamenii visează este răspunsul creierului la modificările biochimice și la impulsurile electrice care apar în timpul somnului.
  • visul este o formă a conștiinței care unește trecutul, prezentul și viitorul în prelucrarea informațiilor din primele două timpuri (trecut și prezent), pregătindu-le pentru amintirea lor în viitor.
  • visarea este un act de protecție a creierului prin care acesta se pregătește pentru a face față amenințărilor, pericolelor și provocărilor.

Oamenii petrec o treime din viață dormind. În acest timp, ei visează fel de fel de lucruri. Se poate spune că visul nu este altceva decât o formă de imaginație involuntară cu conținut de material inconștient și experiență subconștientă, constând într-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații. O persoană visează aproximativ 6 ani într-o viață, în jur de 2 ore pe noapte. Potrivit datelor, există vise lucide și vise premonitorii, care sunt un fel de deja vu.

Foto: Pexels.com