Ce înseamnă „colazione” pentru italieni?

06.09.2023
Ce înseamnă „colazione” pentru italieni?

Italia este a 3-a cea mai vizitată țară a Europei. Peste 60 de milioane de turiști aleg să viziteze această regiune în care vezi la orice colț de stradă pizza, paste și cafea de calitate. Fiecare cetățean are un ritual propriu de a începe ziua, iar cel mai important aspect este „colazione”. Ce este „colazione” în Italia?

Ce înseamnă „colazione”?

colazione

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta nu trebuie să fie foarte consistent. Totuși este necesar să îți țină de foame până la prânz și să îți ofere nivelul necesar de energie pentru a-ți putea desfășura activitățile. Italienii se pare că respectă micul dejun mai mult decât oricare altă masă a zilei. Peninsula poate să ii oferte turistului tot ceea ce are nevoie imediat cum iese din incinta aeroportului.

La fiecare colț de stradă există baruri, restaurante sau magazine. Se poate spune că este un adevărat Rai al mâncărurilor. Pizza, pastele, dulciurile și nu numai, bucură papilele gustative ale tuturor. În fiecare dimineață, cei mai mulți își iau micul dejun, dar nu în orice mod simplu.

„Colazione”, așa cum îl numesc italienii este un adevărat ritual respectat și sacru. Înainte de a ajunge la muncă, cetățenii și deopotrivă turiștii se opresc la pasticerii (localuri) și beau cafea / cappuccino și mănâncă diverse dulciuri, precum brioșe, gogoși sau cornuri cu umplutură. Pentru cei care nu ies la pasticerii, tot își vor lua micul dejun, dar acasă. Își fac cafelele cu ajutorul aparatului numit „moka”, savurând un espresso sau „caffelatte”.

Ce trebuie să știe turiștii când ajung în Italia?

Italia este o țară de peste 300.000 de kilometri pătrați, care atrage anual un număr exorbitant de turiști. Aceștia pot alege orașe precum Roma, Milano sau Napoli. În același timp, pot fi vizitate localități mai mici, mai autentice, sau plajele cu nisip extraordinar.

Câteva sfaturi pe care toți turiștii ar trebui să le cunoască:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Ce este o rachetă balistică intercontinentală? Cât de aproape lovește de țintă?
Astăzi, Rusia a dus războiul într-o fază nouă după ce a lansat o rachetă balistică intercontinentală asupra Ucrainei, fiind prima de acest gen de la începutul conflictului, din urmă cu... citește tot
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
Ce sunt cotele de gen? Cum funcționează „cotele de gen”?
În spațiul public, în preajma alegerilor prezidențiale, se tot vorbește despre „cotele de gen”. Se pleacă de la premisa că în anumite domenii, femeilor nu li se dau aceleași șanse ca... citește tot
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Cum arată vila din Estoril, unde Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani? Cine a moștenit-o?
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia sa a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu l-au vrut... citește tot