WC este unul dintre cele mai cunoscute simboluri folosite zilnic. Fie că întrebi un adult sau tânăr din orice colț al planetei, îți va spune un singur lucru: WC înseamnă toaletă. Cu toate acestea, acronimul are altă însemnătate pe care foarte puțini o știu. De la ce vine prescurtarea WC?
Nevoia de a merge la toaletă este o necesitate a omului. Fie că te afli pe stradă, la muncă sau în gară mereu va exista o toaletă în caz de nevoie. Pentru că simbolurile sunt modul în care oamenii au învățat să deosebească lucrurile, există un simbol și pentru toaletă.
Cei mai mulți dintre noi ne gândim instant la acronimul WC, pe care îl întâlnim atât în Italia, Spania, Africa de Sud sau oricare alt punct al lumii. A devenit un simbol universal pe care nicio persoană nu are cum să-l confunde.
În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici funcțiile corporale nu erau asociate cu utilizarea unei toalete, a explicat un pasionat de istorie în publicația Mirror.
Pentru a nu indigna oamenii folosind cuvântul toaletă, a fost inventat un nou cuvânt. Acronimul WC este o prescurtare de la „water closet”, care se traduce prin „bazin de colectare al apei”. În acest mod, erau ocolite șansele ca cineva să se gândească la cuvântul de toaletă.
Acronimul a fost folosit pentru prima data în Anglia în anul 1870, fiind pus la toaletele publice. Ulterior, secolul al XIX-lea a reprezentat o inovație pentru ceea ce înseamnă toaletă. S-au făcut numeroase progrese privind igiena și sănătatea publică.
Secolul al XXI-lea este despre tehnologie și evoluție. Tinerii care reprezintă prezentul și totodată viitorul și-au creat propriul limbaj pe care mulți de vârstă înaintată tind să nu îl înțeleagă. Odată cu apariția internetului, tot mai multe cuvinte și-au schimbat forma prin scris sau chiar vorbit.
De câte ori nu ai auzit pe stradă de la un tânăr expresii precum: LOL, OMG, BRB. Principalul motiv pentru care sunt folosite este că se salvează timp. În era vitezei, inclusiv limbajul este adaptat pentru a avea mai mult timp de a rezolva alte activități.
Foto: Depositphotos.com