De ani buni, motorul de căutare Google a devenit cel mai bun prieten al omului. Zi de zi, sute de milioane de oameni caută informații pe Google. Totuși, de unde vine această denumire și ce înseamnă, de fapt, Google?
La o simplă căutare pe Google am aflat că numele „Google” este de fapt un joc de cuvinte de la „googol”. Acest neologism englez a fost pus în circulație de către americanul Milton Sirotta. Se întâmpla în anul 1938, și „googol” desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri. Adică, 10 la puterea 100. Cu alte cuvinte, „googol” este numele unui număr inventat de Sirotta.
Cel mai probabil, numele Google este strâns legat de numărul de rezultate oferite de motorul de căutare, care este, de obicei, uriaș. „Utilizarea de către Google a acestui termen reflectă misiunea noastră de a organiza cantitatea imensă de informație a lumii (aparent infinită) și de a o face accesibilă și utilă”, au explicat oficialii Google propriul nume.
De la ce vin inițialele H and M?
Întrucât reprezintă un nume de companie, „Google” este un substantiv. Logic. Cu toate acestea, încet, dar sigur, el evoluează și tinde să devină un verb pe măsură ce numeroși utilizatori se referă la Google ca fiind actul căutării pe Internet. În anul 2005, Oxford English Dictionary a adăugat verbul “to google”.
Totuși, vă veți întreba de ce motorul de căutare nu poartă numele „Googol”, ci „Google”. Nimic mai simplu, dintr-o eroare de ortografie, necorectată, tocmai pentru că suna mai bine Google în loc de Googol.
Foto: pexels.com