Ce înseamnă HoReCa? De la ce vine HoReCa?
HoReCa este acronimul pentru industria ospitalității: Hoteluri, Restaurante și Cafenele. Inițial acest termen a fost folosit în Scandinavia, Benelux și Franța, însă ulterior s-a extins ajungând să fie folosit și la noi în țară.
Ce înseamnă HoReCa?
HoReCa este un sector important al industriei serviciilor alimentare și se referă la spațiile de cazare și unitățile care servesc alimente și băuturi. De exemplu, în acest domeniu putem include o pensiune de mici dimensiuni care oferă spațiu de cazare și o unitate alimentară, dar și un hotel de cinci stele cu toate facilitățile incluse.
Domeniul HoReCa ar trebui să reprezinte o zonă de destindere și plăcere, fie că este vorba de vacanțe și spațiul de cazare sau servirea unui preparat culinar sau a unei cafele, precum și comandarea acasă a mâncării.
Domeniul HoReCa este într-o continuă transformare
Globalizarea și posibilitatea de a te deplasa ușor în orice colț al planetei au făcut ca industria HoReCa să crească, iar prestatorii de servicii din domeniu să își îmbunătățească activitatea. Tânăra generație este cea mai activă în acest sector, fapt care se vede și în statistici.
Potrivit datelor oficiale, turismul reprezintă 10% din economia mondială, iar persoanele angajate în acest sector ajung la 8% din piața muncii. Se poate spune cu certitudine că, la nivel mondial, turismul a depășit domeniul petrolier și cel al automobilelor, fiind cel mai important sector al economiei globale.
Dacă nu ar fi existat pandemia de coronavirus, conform unor studii de piață, în anul 2020 ar fi trebuit să fie 1,6 miliarde de turiști la nivel global, care ar fi cheltuit aproximativ 2.000 de miliarde de dolari. Segmentul HoReCa este unul dintre cele mai dinamice industrii, care de-a lungul timpului a suferit diverse modificări datorate în mare parte consumatorilor care devin din ce în ce mai pretențioși și acordă mai mult timp căutării unui restaurant sau hotel care să le satisfacă dorințele.
Foto: Pexels.com